Ibi Støving efter lørdagens landskamp: Jeg gik i stykker indeni

TV-værten kunne ikke holde tårerne tilbage, da snakken faldt på Christian Eriksen.

Da hele Danmarks fodboldhelt Christian Eriksen kollapsede lørdag aften under landskampen mod Finland, var der nok ikke mange, der sad uberørte tilbage.

Det inkluderer også tv-vært Ibi Støving, der i aftes gæstede DRs 'Aftenshowet', hvor hun med tårer i øjnene kunne fortælle, at hun gik i stykker indeni, da det gik op for hende, hvad der faktisk foregik.

- Jeg ser på landsholdet som krigere og som ambassadører for Danmark, så det var fuldstændig surrealistisk, fortæller en tydeligt påvirket Ibi.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-mor vaccineret: Jeg var meget i tvivl

Ville selv træde til

Efter Christian Eriksens hjertestop har utallige danskere tilmeldt sig førstehjælpskurser, ligesom interessen for at blive hjerteløber og lære hjertemassage er steget massivt. Landsholdets anfører Simon Kjær, der øjeblikkeligt trådte til og hjalp, inden lægerne kom på banen, har måske givet inspiration til netop det.

- Jeg er nok også den type, der også ville være på stedet med det samme, fortæller Ibi, da vært Mark Stokholm spørger, hvordan Ibi ville reagere i en lignende situation.

- Jeg har ikke oplevet et hjertestop, men jeg har oplevet, at en fyr var på vej ud over en skrænt i sin bil, og dér var jeg en af de første, der var henne for at hjælpe med at få ham ud. Det handler nok om, hvem man er som menneske, for der er jo nok også nogle, der går i chok.

LÆS OGSÅ: Christian Eriksen deler det første foto og hilsen

Tæt på døden

For seks år siden kom døden også tæt på Ibi, da hun som 40-årig fik dobbelt nyresvigt og var tæt på at dø. Men det er sådanne episoder, der heldigvis kan føre noget godt med sig, fortæller hun:

- Jeg er jo ambassadør for organdonation, og vi lagde simpelthen sundhed.dk's servere ned tre gange, da vi udkom med vores kampagne. Det er jo det gode ved tragedier - der kan komme noget godt ud af det. Og ligeså snart man kan hjælpe andre, så sker der noget, og man kommer selv videre.

- Jeg har selv en søn, der spiller fodbold, og det er mænd som de danske landsholdspillere, jeg ønsker, at han skal se op til at have som rollemodeller. De sluttede ring om Christian Eriksen og gjorde det bare så godt, afslutter Ibi.

LÆS OGSÅ: Bendtner lagt ned af kritik

Christian Eriksen lagde tidligere i dag en selfie på sin Instagram, hvor han takker for den opbakning, han har modtaget fra hele verden. Han spiller dog ikke med, når Danmark møder Belgien i den næste kamp på torsdag.