Popsensationen Justib Bieber.
Popsensationen Justib Bieber.

Stoffer, fængsel og psykisk sygdom: Bieber reddet af konen

Når Justin Bieber 1. marts fejrer sin 30-års fødselsdag, markerer det en personlig milepæl, men også afslutningen på et årti præget af forandring.

Når Justin Bieber 1. marts fejrer sin 30-års fødselsdag, markerer det en personlig milepæl, men også afslutningen på et årti præget af forandring. Han startede som et teenagefænomen, der tog verden med storm, til i dag at være en moden kunstner, der har fundet fred og formål i livet, men turen dertil har været alt andet end enkel.

– Jeg var ked af det, selvom jeg havde al succes i verden. Så jeg tænkte: 'Hvad er alt det her værd, hvis jeg stadig føler mig helt tom indeni?', forklarer hitmageren, der blev verdenskendt i en alder af blot 15 år.

LÆS OGSÅ: Linse og Vlado afslører stor nyhed

Artiklen fortsætter nedeunder videoen...

Foruden at have kæmpet med depression, angst, stoffer og alkohol, har Bieber også fra en meget ung alder gentagne gange været på kant med loven. Han har i påvirket tilstand kørt kapløb i en Lamborghini, han har overfaldet en limousinechauffør, han har røget hash ombord på et fly, så piloterne måtte iføre sig iltmasker, og han har udøvet hærværk mod sin nabos hus. For bare at nævne et lille antal af hans udskejelser, der til tider også har sat ham bag tremmer.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Gamle kendinge vender tilbage i 'Ex on the beach'

– Jeg er ikke stolt af, hvem jeg var. Jeg sårede folk, var ulykkelig, forvirret, vred og misforstået, fortæller Bieber, der er kommet videre.

– Jeg vil ikke lade min skam over mig selv diktere, hvad jeg nu er i stand til at gøre for andre mennesker.

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-deltager forlovet: Gik på knæ kort før første liveshow

Arresteret i Miami for spirituskørsel (2013).
Arresteret i Miami for spirituskørsel (2013).

For knap fem år siden begyndte popidolet for alvor en rejse mod et liv i balance. Han genfandt sin stærke tro på Gud, og i 2018 blev han gift med modellen Hailey Baldwin Bieber, 27, og det gav ham den ro, han søgte.

– Før havde jeg ikke noget at se frem til i mit liv. Mit privatliv var ustabilt. Jeg havde ikke nogen at elske. Jeg havde ikke nogen at støtte mig op af. Det har jeg nu, forklarer Bieber.

LÆS OGSÅ: Lykkelige Lærke Bodilsen: Tilbage på benene

Han lægger dog ikke skjul på, at det første år som ægtemand var hårdt. Parret havde kun datet to måneder i slutningen af 2015, før de igen fandt sammen i juni 2018 for derefter at få papir på hinanden i september samme år.

– Jeg havde en masse traumer, og der var bare mangel på tillid. Alle de ting, som du ikke vil indrømme over for den person, du er sammen med, fordi det er skræmmende, husker “Baby“-sangeren tilbage.

LÆS OGSÅ: Frederikke sætter flere ord på bruddet: Det er stadig hårdt

Ifølge ham selv er der nu faldet en ro over parret, der til daglig bor i et kæmpe palæ i Los Angeles.

– Vi skaber øjeblikke for os som et par, som en familie. Vi bygger minder, pointerer sangeren, der samtidig glæder sig til den dag, hvor familien skal udvides med en mini-Bieber.

LÆS OGSÅ: DR afslører store ændringer i 'Alene i vildmarken'

Selvom Justin Bieber og Hailey Baldwin Bieber blev gift i september 2018, så ventede de med det store bryllup til september 2019.
Selvom Justin Bieber og Hailey Baldwin Bieber blev gift i september 2018, så ventede de med det store bryllup til september 2019.

Passer på helbredet

Med sin nye og lovlydige livsstil har Justin Bieber besluttet at sætte sig selv og sit helbred i forreste række – selvfølgelig side om side med hustruen. Derfor aflystede han i september 2022 sin verdensturné, og har ikke genoptaget den siden.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Karl Weihe tjekker ind på 'Paradise Hotel'

Årsagen var, at sangeren havde fået virusinfektionen Ramsay Hunt-syndrom, som gjorde ham lam i den ene side af ansigtet. Det er ikke første gang, at stjernen bliver ramt af sygdom. I 2020 blev han diagnosticeret med borreliose, der er en infektion forårsaget af et flåtbid. Længe kæmpede han med både hovedpine, stivhed i nakke og ryg samt nervesmerter.

– For at være helt ærlig så føler jeg mig meget raskere nu. Jeg har kæmpet med sygdom, men jeg har også skulle navigere i et emotionelt terræn, som også har haft meget indflydelse på mit helbred, forklarer Bieber til GQ.

LÆS OGSÅ: Gravide Rikke Gøransson viser maven frem

De seneste år har han været meget åben omkring sit mentale helbred. Han kæmper i perioder med angst og depression, og det er også en af grundene til, at han ikke har optrådt i mere end et år.

I starten af februar gjorde han dog for første gang en undtagelse, da han spillede en kort intimkoncert på rapperen Drake's natklub i Toronto.

LÆS OGSÅ: Hjalmer ramt af dødsangst: Min mor har virkelig prøvet at passe på mig

Sangeren Justin Bieber.
Sangeren Justin Bieber.