Nicolaj Nordahl Lindby
Nicolaj Nordahl Lindby

Snydt af vennerne: Nicolaj vidste intet om 'X Factor'-audition

Det er vennernes fortjeneste, at Nicolaj Lindby er med i 'X Factor'.

'X Factor'-liveshowsene står for døren, og 29-årige Nicolaj Nordahl Lindby er blandt de nye deltagere, der skal stå på scenen for første gang.

Artiklen fortsætter efter videoen:

Og selvom det er aarhusianerens egen fortjeneste, at han er kommet så langt, så var det slet ikke på eget initiativ, at han kom med i sangkonkurrencen i første omgang.

Det var nemlig sangerens venner, der tilmeldte ham programmet.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familie afslører: Det kan få os til at stoppe i programmet

- Vi havde haft en festlig aften på et tidspunkt, hvor der havde været en masse musik, og jeg havde sunget en sang, og jeg tror, det havde været oppe at vende lidt, om jeg havde overvejet at være med i 'X Factor', hvor jeg svarede noget i stil med: "jo, det kunne sgu da være meget sjovt", siger han til HER&NU og tilføjer:

- Det har de taget som en invitation, og så har de meldt mig til.

Anede intet om auditionen

Ved tilmeldingen havde vennerne vedhæftet en video af Nicolaj, der synger, og det førte til en invitation til audition på programmet.

Det fortalte vennerne dog først 20 minutter inden, at auditionen skulle finde sted.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner op om fødslen: Jeg var panisk angst

- De lokkede mig ned i byen under dække af, at vi skulle spille gademusik sammen. Men det var bare for at få mig derned med min guitar, for det var den dag, der var preecasting, siger han og tilføjer:

- Så 20 minutter før, sagde de: "Vi skal spille gademusik i dag, men vi har også meldt dig til 'X Factor', og det starter lige om 20 minutter".

LÆS OGSÅ: Janni og Pernille i nyt samarbejde: Hudløst ærlige

Angst og spændt

Til at starte med troede Nicolaj, at det var en spøg fra vennernes side, men da en af kammeraterne fiskede et kamera frem for at filme, gik det op for ham, at det var alvor.

- Det var en blanding af spænding, angst og glæde også, fordi det lød fedt nok. Men jeg havde slet ikke overvejet det, og jeg havde en lidt andet tidshorisont, og pludselig var der 'X Factor' på tapetet, siger han.

LÆS OGSÅ: Bliver Elvira-sagen en del af 'Diamantfamilien'? Nu svarer TV 2

Du kan se hvordan det går Nicolaj og de andre deltagere i 'X Factor' i aften klokken 20.00 på TV 2.