Ryskjærs frække velkomst: Tog sjoveren frem

Der foregik frække sager i Tivolirevyen i starten af 1980'erne.

For Charlotte Bircow var tiden som danser i Tivolirevyen i starten af 1980'erne på mange måder skelsættende. Jobbet, som hun fik efter gymnasiet, brugte hun til at finansiere sine studier på Handelshøjskolen, og de garvede skuespillere, blandt andre Claus Ryskjær og revydirektør Klaus Pagh, gav hende nogle oplevelser for livet.

LÆS OGSÅ: Frederik ude af ‘Bachelorette’: Nu fortryder Julie

Selvom tonen var frimodig, blev hendes grænser ikke overskredet, understreger Charlotte Bircow.
Selvom tonen var frimodig, blev hendes grænser ikke overskredet, understreger Charlotte Bircow.

– Den første dag, kom jeg ned i garderoben og var mega spændt, fordi jeg skulle møde alle de her skuespillere. Jeg følte mig virkelig beæret over at skulle være med. Så kom han (Ryskjær) ned og stillede sig op ad min garderobedør. Han kiggede på mig og lynede bukserne ned, tog sjoveren frem og svingede den rundt. Han havde en meget stor en. Så knaldede han den ind og døren og sagde, ”Hold kæft, det bliver et godt år i år, hva'”. Og så gik han. Jeg fandt senere ud af, at det var hans indvielsesritual til alle de nye, fortalte Bircow, 61, da hun for nylig gæstede 'Fredagsmissionen' på Radio 4.

LÆS OGSÅ: Christophers store filmdebut: Jeg har fået smag for det

En ung Charlotte Bircow medvirkede i Tivolirevyen i 1984.
En ung Charlotte Bircow medvirkede i Tivolirevyen i 1984.

I tv-serien 'Dansegarderoben' så man hvordan ”Rysse” sagde goddag til danserne ved at tage dem på brysterne. Det var noget skuespilleren, der døde i 2016, fortsatte med i Cirkusrevyen indtil i hvert fald 1995, hvor han også gjorde det på en blot 16-årige Karina Frimodt.

Han tog mig på babserne

Det samme oplevede Bircow i Tivoli.

LÆS OGSÅ: Ulven Peter afslører: Derfor drikker jeg ikke længere

– Han kom også hver aften og sagde ”Hej Charlottte” og tog mig på babserne. Sådan hilste han på os alle sammen. Han lavede aldrig noget snavs, skal jeg lige sige. Han var ikke sådan en, der lavede noget ved siden af, slår hun fast på Radio 4.

Til gengæld sagde hun fra, da Klaus Pagh bad hende og de andre dansepiger være topløse i et nummer med ballondans i Tivolirevyen.

LÆS OGSÅ: 'Fede fællesskab'-stjerner i kæmpe sejr

– Jeg vil ikke leve af min krop på den måde, så det sagde jeg nej til, og flere af de andre var heller ikke begejstrede for det. Og det respekterede han. Det endte med at Rysse, Ulf Pilgaard og Christopher Bro selv lavede det, og det blev faktisk årets nummer, siger Charlotte Bircow til HER&NU.