Tina Turner
Tina Turner

Rockdronningens vilde liv: Slap ud af helvedet

Rockdronningen har levet et turbulet liv. Hun gik bort i en alder af 83 år.

I sidste uge mistede verden en af sine mest markante sangstemmer inden for rock og soul. Tina Turners musikalske karriere var glorværdig, men hendes liv bag glimmeret og berømmelsen var i hendes unge år et helvede.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Pernille Nygaard optager hemmeligt tv-program

Artiklen fortsætter under videoen med Amalie og Mikkel...

Tina Turner kom til verden som Anna Mae Bullock i Brownsville, Tennessee i 1939. Hun var barn i Nutbush-kvarteret, som hun siden sang om i 'Nutbush City Limits'.

LÆS OGSÅ: Lotte om Amalie og Mikkel: Det er svært

Unge Tina
fotograferet i 1964.
Unge Tina fotograferet i 1964.

Da hun var 16 år, flyttede hun til St. Louis og blev kæreste med saxofonisten Raymond Hill. Men han var allerede skredet fra hende, da hun fødte deres søn, Craig, i 1958.

Så mødte hun den otte år ældre Ike Turner. Han var en fremragende musiker og sangskriver, og da han hørte hende synge, skabte han duoen Ike & Tina Turner. De fik deres første mindre hit, 'A Fool in Love' i 1960.

LÆS OGSÅ: Forældre for anden gang: Dobbelt så hårdt

Ægteskabet
med Ike turner var tæt
på at bryde
Tina Turner
helt ned.
Ægteskabet med Ike turner var tæt på at bryde Tina Turner helt ned.

Samme år fik Tina og Ike sønnen Ronnie. I forvejen havde Ike to sønner med ind i forholdet, så da de giftede sig i 1962, var de tilsammen forældre til fire drenge.

Op gennem 60’erne og et stykke ind i 1970’erne fik ægteparret mere og mere musikalsk succes, og Tina Turner fik prædikatet ”verdens mest sexede sangerinde”. Privat stod det dog helt galt til. Ike var narkoman, utro og voldelig, og Tina Turner var ved at knække helt sammen.

Det lykkedes hende i 1976 at slippe ud af ægteskabet, og den genvundne frihed gav hende styrken til at tage fat på en solokarriere.

LÆS OGSÅ: Takkede først 'nej' til Sofie Linde

Erwin
Bach
og Tina
Turner i
2018
Erwin Bach og Tina Turner i 2018

Reddet af sin mand

Efter et par mislykkede soloalbum, hvor Tina Turner prøvede kræfter med discomusik, vendte hun med gode kollegers hjælp tilbage til rocken. I 1984 udkom 'Private Dancer'-albummet, og straks var Tina Turner atter på toppen af den musikalske tinde.

I 1993 var der premiere på filmen 'What’s Love Got to Do with It' med Angela Basset i rollen som Tina Turner. Filmen var baseret på biografien 'I, Tina', som Tina Turner udgav i 1986.

LÆS OGSÅ: 'Fede fællesskab'-stjerner i kæmpe sejr

Samme år fandt Tina Turner sit livs kærlighed. Hun mødte den 16 år yngre tyske musiker Erwin Bach, og de var sammen i resten af Tinas liv.

Ike og Tina med drengene i 1972. Ike står mellem Ike
Turner Jr. og Craig, mens Tina sidder mellem Michael
og Ronnie.
Ike og Tina med drengene i 1972. Ike står mellem Ike Turner Jr. og Craig, mens Tina sidder mellem Michael og Ronnie.

Efter 27 års tilløb giftede de sig i 2013 i schweiziske Küsnacht, hvor de boede. I de senere år svigtede Tina Turners helbred. I 2016 satte hendes nyrer ud, og hun var ifølge eget udsagn klar til at forlade denne verden. Men det ville Erwin Bach ikke acceptere, og han donerede sin ene nyre til sin elskede kone. Transplantationen var vellykket. Tina Turner kom tilbage til livet, men blev snart ramt af to store tragedier.

LÆS OGSÅ: Simon Kvamm er ikke sikker som dommer i ‘X Factor’

I 2018 begik hendes ældste søn, Craig, selvmord, og så sent som i december 2022 døde hendes anden biologiske søn, Ronnie, af sygdom.

Nu er Tina Turner genforenet med sine drenge. Rockdronningen blev 83 år.