Nytår hos Richard Ragnvald og Vibeke: Jasmins aften

En helt særlig person har hovedrollen til nytår hos Richard Ragnvald og konen Vibeke.

Richard Ragnvald tager aldrig ud at optræde nytårsaften, uanset tilbuddets størrelse. Den aften hygger han sig hjemme med fru Vibeke, og i år er barnebarnet Jasmin i centrum af festlighederne.

LÆS OGSÅ: Pitzner deprimeret: Jeg har intet mere at give

– Vi er dybt taknemmelige for, at vi stadig har
hinanden. Vi ved ikke, hvad dagen i morgen bringer.
– Vi er dybt taknemmelige for, at vi stadig har hinanden. Vi ved ikke, hvad dagen i morgen bringer.

– Vibeke og jeg skal have Jasmin nytårsaften, og det glæder vi os til. Hun var også hos os for to år siden, men da var hun tre år. Hun var fuldstændigt paralyseret af alle raketterne, så vi sad ude i vores pejsestue og kiggede ud gennem vinduerne. Hun ville først i seng kl. 02.30 om natten, for hun skulle have det hele med. En tradition skal der ikke rokkes ved, selvom man har en femårig spilopmager i huset nytårsaften.

LÆS OGSÅ: Trist nyhed: Tom Bogs er død

– Vi skal selvfølgelig se dronningens nytårstale, for det gør vi hvert år. Og Jasmin ved godt, at vi skal sidde stille og roligt med et lille glas, hun får selvfølgelig en cola.

Travlt år forude

Nytårsaften betyder også god mad.

– Jeg vil
gerne se
raketter, siger Jasmin.
– Jeg vil gerne se raketter, siger Jasmin.

– Vi har ikke lagt os helt fast på menuen endnu, men jeg tænker, at vi ender enten på en oksemørbrad eller en torsk. Vores søn, Thomas, og svigerdatter, Louise, kommer her og spiser med, inden de skal videre i byen til fest. Når de så er taget afsted, så hygger vi os med Jasmin, og der er jo altid masser af godt i fjernsynet nytårsaften. Klokken 24 sidder vi i pejsestuen med ild i pejsen og synger 'Vær velkommen Herrens år', og så skåler vi godt nytår.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy deler gave fra mor juleaften

Når Richard kigger tilbage på året 2023, så er han ganske godt tilfreds.

– Jeg har haft en masse jobs på plejehjem, og det elsker jeg. Jeg har også masser af plejehjemsjobs at se frem til i det nye år, så jeg ved, at jeg får travlt, fortæller Richard.

Den mest festlige nytårsaften, Richard kan forestille sig, er sammen
med Jasmin, som nu er blevet fem et
halvt år.
Den mest festlige nytårsaften, Richard kan forestille sig, er sammen med Jasmin, som nu er blevet fem et halvt år.

– Jeg er jo blevet 76 år, og jeg nyder at optræde på plejehjem og dagcentre, hvor jeg gør de ældre glade. Når jeg er ude de steder, så tænker jeg over, at mange er yngre end jeg er. Det gør mig meget taknemmelig, at mit helbred stadig tillader mig at optræde. Der er jo ingen, der kender dagen i morgen, og både min mor og min søster døde jo lige pludselig uden at være syge først.

LÆS OGSÅ: Nytårets bedste tv: Der bliver knald på

– Når jeg optræder for de gamle, så kan jeg se, at de nyder at synge med på de gode gamle sange. Og når jeg kører hjem, så ved jeg, at jeg har gjort dem glade. Jeg skal ikke indspille nye numre, for det eneste, de vil høre, er de gode gamle, danske sange og selvfølgelig 'Kære lille Mormor', som jeg indspillede for 31 år siden, siger Richard, som startede med at optræde i 1959.

– Vi tager ingen chancer
og tænder stjernekasterne
udenfor, fortæller Richard
foran den gamle stråtækte
købmandsgård fra 1777.
– Vi tager ingen chancer og tænder stjernekasterne udenfor, fortæller Richard foran den gamle stråtækte købmandsgård fra 1777.

Der er kun en lille dæmper på feststemningen i købmandsgården uden for Aarhus.

LÆS OGSÅ: STEM HER: Årets tv-program 2023

– Vibeke er blevet 73, og hun døjer med sin ryg. Hun ved ikke rigtigt, om hun skal lade sig operere eller ej. Hun er lidt bange for, at operationen kan gå galt, så hun ender i en kørestol, og det forstår jeg godt. Men jeg bakker hende op, uanset hvad hun vælger at gøre i 2024.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde mindes ‘X Factor’ med helt særlig gave