Natascha Linea: Det er ligesom, da Lia blev fjernet

Natascha Linea reagerer på en helt bestemt måde, når hun skal kæmpe for sine børn.

For anden gang i sit liv gennemgår Natascha Linea Kaup Jensen et sandt mareridt. Sidst i april blev hendes to drenge, Novah og Miso, fjernet af myndighederne og anbragt midlertidig, og nu skal hun så kæmpe for at få dem tilbage.

Den tidligere 'De unge mødre'-deltager skal til møde i Ankestyrelsen sidst i maj. Her vil hun forsøge at bevise, at det dels var i strid med lovgivningen at fjerne hendes sønner, da hun var udrejst til Tyskland, inden beslutningen blev taget, og så vil hun forsøge at bevise, at hun godt kan tage vare på sønnerne.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaards datter skipper skolen: Hun klarer sig rigtig godt

Det er ikke første gang, Natascha Linea står i den situation. Da hun blev mor for første gang i august 2013, blev datteren Lia fjernet kort efter fødslen. Her vandt Natascha Linea kampen, og efter tre måneder fik hun datteren hjem. Derfor ved den unge mor, at det er vigtigt, hun ikke går i panik.

- Selvfølgelig påvirker det mig, men jeg har det ligesom dengang med Lia, at reaktionen kommer bagefter. I situationen forsøger jeg at holde hovedet koldt og finde ud af, hvad fanden vi gør rent praktisk og finde dokumentation for det, jeg ligesom skal i forhold til, hvad forvaltningens påstande er, fortæller Natascha Linea og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Realitystjerne i chok: Ikke til at kende

- Så jeg lukker ligesom ned og går i et overlevelsesmode. Hvis jeg sætter mig ned og går totalt i hundene lige nu, så har jeg ikke overskud til at lave de dokumenter, så det kan jeg ikke. Det var også sådan, jeg gjorde med Lia. I den periode, hvor Lia var væk fra os, i de tre måneder er det minimalt, hvad jeg kan huske. Jeg ved ikke, hvad jeg lavede. Når man tænker over, hvor længe det var, så er det meget begrænset, hvad jeg kan huske, fordi jeg lukkede ned og var i en bobbel.

Samtidig er Natascha Linea gravid og venter tvillinger om godt og vel to måneder, så derfor er hun også nødt til at tage det roligt, så hun ikke ender med at føde meget før tid.

I tvivl om udfaldet

Selvom hun holder hovedet kold og har alt sit fokus på kampen, så tør hun ikke spå om udfaldet, når sagen skal for Ankestyrelsen. Da Realityportalen / HER&NU spørger, om hun regner med at få drengene hjem igen efter Ankestyrelsen, tænker hun lidt, inden hun svarer.

LÆS OGSÅ: 'FBOY'-fyr afslører: Alt var skuespil

- På en måde gør jeg, for hvis jeg skal kigge på det lovgivningsmæssige så ja, men kigger man på forvaltningen så nej. Forvaltningen vil jo nok gøre, hvad de kan for at beholde dem, mener hun.

Ifølge afgørelsen om at lave en midlertidig anbringelse af Novah og Miso, som Natascha Linea har vist Realityportalen / HER&NU, opstår det akutte behov, fordi Natascha Linea ikke ønsker at samarbejde med først Morsø Kommune og nu Lolland Kommune.

LÆS OGSÅ: Oh Lands romantiske sommer: Jeg skal giftes

Morsø Kommune har i løbet af det seneste år modtaget 13 underretninger fra politi, pædagoger og anonyme borgere. Kommunerne mener, at drengene er i alvorlig mistrivsel.

Natascha Linea: De ville have, det skulle gå galt

Natascha Linea mener derimod ikke, at kommunerne har givet hende noget valg i forhold til samarbejdet, idet deres alternativ var et ophold på mor og barn hjem, som hun tidligere har forklaret ikke ville være en mulighed for hende.

- Den måde, de lagde det op på, var sådan, at de nærmest tvang mig til ikke at tage imod muligheden, for den mulighed de gav mig, kunne ikke lade sig gøre. Hvis jeg skulle på mor og barn hjem, så kunne Lia ikke komme på besøg og, min far måtte ikke komme på besøg og aflaste mig. De sagde, jeg skulle passe mine børn selv, fortæller Natascha Linea og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Her er vinderne af 'Jaget vildt'

- Det virkede helt ærligt som om, at de ville presse mig til, at det skulle gå galt. De satte rammerne så stramt, at det skulle mislykkes. For selvfølgelig ville de få en reaktion fra drengene, hvis de pludselig ikke kunne se deres morfar mere og ikke kunne se deres søster mere. De skulle være hjemme 24/7 samtidig med, at jeg var højgravid med tvillinger.

Lolland Kommune har kun kortfattet ønsket at kommentere sagen.

LÆS OGSÅ: Udlandet vilde med 'Sommerdahl': De kan ikke få nok

- Spørgsmålet vedrørende det juridiske grundlag for anbringelsen af Nataschas Lineas Kaup Jensens børn klagebehandles på nuværende tidspunkt i Ankestyrelsen. Lolland Kommune afventer Ankestyrelsens klagebehandling og har ikke yderligere kommentarer, indtil klagebehandlingen er afsluttet, lyder det fra Michael Vinther Hansen, Souschef, Børn, Unge og Familie i Lolland Kommune.

Natascha Linea er stadig bosat i Tyskland, og her har hun planer om at blive, indtil hendes tvillinger fylder 18 år. Hun fortalte forlede, at hun har mistet tilliden til det danske system, og hun mener, at kommunen også vil fjerne hendes kommende børn, hvis hun vender tilbage til Danmark.