Udlandet vilde med 'Sommerdahl': De kan ikke få nok

TV2-serien 'Sommerdahl' har fået stor succes i især Tyskland.

Under optagelserne af den nye sæson 'Sommerdahl' kom der besøg af syv chefer fra den tyske tv-station ZDF. Og de lagde ikke skjul på deres begejstring for den danske serie.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen er tilbage på skærmen

– Hvis det
stod til tyskerne, så
lavede jeg
kontrakt på
20 år med 'Sommerdahl'.
– Hvis det stod til tyskerne, så lavede jeg kontrakt på 20 år med 'Sommerdahl'.

– Da de hørte, at min mor er 89 år, så sagde de helt seriøst og meget alvorligt: ”Dann machen wir noch 20 Jahre”. (”Så laver vi 20 år mere”, red.), fortæller Peter Mygind, 59, grinende.

Da 'Sommerdahl' for nylig havde premiere på tredje sæson i Tyskland, så over tre millioner tyskere de to første afsnit. Dog ikke med Peter Myginds stemme, selvom han taler flydende tysk efter et kostskoleophold i teenageårene og en del tyske roller som voksen.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-vinder i babylykke

Selvom Mathias Käki Jørgensen, 28, ikke er
en kagemand, så lod han sig alligevel friste,
da han blev budt et stykke 'Sommerdahl'-
kage.
Selvom Mathias Käki Jørgensen, 28, ikke er en kagemand, så lod han sig alligevel friste, da han blev budt et stykke 'Sommerdahl'- kage.

– Jeg tilbød mig faktisk, da 'Sommerdahl' skulle dubbes i Tyskland, men det kunne ikke lade sig gøre. Det tager en del tid, og det blev lidt for besværligt. Desværre. Succesen har betydet jobs i Tyskland samt en kæmpe berømmelse.

– Jeg var på ferie i Østrig sidste sommer, og der blev jeg meget genkendt. Jeg har også en del tyske fans, som jeg skriver med på de sociale medier. Krimiserien er solgt til tv-stationer i hele verden, og når holdet går i gang med at filme sæson fem i denne uge, så betyder det også, at fans fra hele verden strømmer til Helsingør.

LÆS OGSÅ: Efter 'Først til verdens ende': Har taget stor beslutning

Myginds
89-årige mor,
Jytte
Abildstrøm,
er stadig i
fuldt
vigør,
men
hun
dukker
ikke op
i ”Sommerdahl”,
for hun
bryder
sig ikke
om
mord.
Myginds 89-årige mor, Jytte Abildstrøm, er stadig i fuldt vigør, men hun dukker ikke op i ”Sommerdahl”, for hun bryder sig ikke om mord.

Ikke noget for mor

– Vi møder dem, når vi filmer i Helsingør. Der ligger turistbrochurer, hvor de kan gå i Sommerdahls fodspor i Helsingør og se hvor de første mord blev begået. Jeg har mødt amerikanere, som var fløjet til Helsingør for det, siger Peter Mygind.

LÆS OGSÅ: 'Sygeplejersken' hitter verden over: Så mange har set den