Lars Mikkelsens svære opvækst: Det sidder i mig

Lars Mikkelsens barndom på Nørrebrogade i København var langt fra idyllisk.

I det nye TV 2-program 'Det store spørgsmål', kan seerne møde den karismatiske Lars Mikkelsen. Her fortæller Mikkelsen om sin personlige rejse, der har gjort ham til den succesfulde skuespiller, han er i dag.

LÆS OGSÅ: Hudløst ærlig Stephania Potalivo: Kæmper for at blive mor

– Grunden til, at jeg er der, hvor jeg er i dag, er, at det er lykkedes mig at anvende det, jeg kommer fra, i det, jeg gør. Samtidig med, at det har bragt mig frem til at være der, hvor jeg er i dag som skuespiller, så er det også det, der har bragt mig frem til der, hvor jeg er som menneske, fortæller den 59-årige skuespiller i det ærlige interview med Hans Pilgaard.

Mikkelsens barndom på Nørrebrogade i København var langt fra idyllisk. Den var præget af en alkoholiseret familie og en mor, der samtidig kæmpede med psykisk sygdom.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører nyt program

– Det gjorde mig til en meget usikker, lille dreng. Og samtidig vanvittigt grænsesøgende og vanvittigt bekræftelsessyg, husker skuespilleren, der kæmpede med koncentrationsbesvær og lavt selvværd.

Det var først, da han kom i 30'erne, at han begyndte at forstå de mønstre og den adfærd, der var blevet indlejret i ham fra barnsben. Og siden da har han set det som en nødvendighed altid at arbejde med sig selv.

LÆS OGSÅ: Ung mor er tilbage: Det bliver uden børnene

– Det, der er sket for mig, har sat sig så dybt i mig, at det ikke er noget, jeg bare kommer af med. Det er ikke noget, der bare går væk. Det er en tilstand, som jeg må lære at leve med, fortæller Lars og fortsætter:

– Og tankemylderet er stadig en stor del af min tilværelse. Om morgenen skal jeg passe meget på med at komme op og se at komme i gang, så jeg ikke bliver grebet af bare at tale mig selv ned.

Håber at hjælpe

Skuespilleren værner meget om sit privatliv, og det er mere end to år siden, at han sidst gav et interview. Alligevel har han fundet styrken til at dele sin historie i håb om, at den måske kan hjælpe andre.

– På trods af, at det kan se sindssygt sort ud, og at man ikke slår til på enormt mange planer, så kan du faktisk godt finde en plads i livet, som er noget værd, siger Mikkelsen eftertænksomt.

LÆS OGSÅ: Nu er 'Årgang 20' tilbage: Her er datoen

Han er ikke i tvivl om, at det var i forbindelse med skuespillet, at han for første gang i sit liv følte sig tilpas og berettiget, men han er samtidig meget bevidst om at passe godt på sig selv i en branche, der faktisk ikke er god for ham.

– I virkeligheden egner jeg mig ikke som menneske til at være skuespiller. Især ikke i de her moderne tider, hvor der er så mange meninger om det, vi gør. Jeg bliver påvirket af det i en grad, som jeg slet ikke kan tåle.

LÆS OGSÅ: Mie Fitness afslører: Mirakelbaby opkaldt efter 'Robinson'-stjerne

Du kan se det gribende interview på TV 2 Play lige her.