Lakserytteren anmeldt af Forbrugerrådet Tænk

Selv mener influenceren dog, at det giver god mening at bruge børnene i den sammenhæng, som nu kritiseres.

Rasmus Kolbe, der er mest kendt under aliasset Lakserytteren, er blevet anmeldt.

Det er Forbrugerrådet Tænk, der har anmeldt YouTube-stjernen til Forbrugerombudsmanden for både at lave skjult reklame og bruge uvidende børn til at reklamere merchandise, skriver Berlingske.

I august tog Rasmus Kolbe - med et kamerahold i nakken - nemlig ud og spurgte børn, hvorvidt de helst ville have kontanter eller en såkaldt 'mystery box' - og i en af disse gemte der sig en hættetrøje fra Lakserytterens eget mærke.

LÆS OGSÅ: 'Bagedysten' vender tilbage: Skal du med?

I videoerne, der siden blev delt på hans platforme, bliver det ikke nævnt, at der er tale om reklame. Hos Forbrugerrådet Tænk er man dog også i tvivl om, hvorvidt børnene i videoerne indgår i en naturlig sammenhæng for at illustrere produkterne - og det har fået alarmklokkerne til at ringe.

Anmeldelsen og påstanden om, at han skulle være skyldig i skjult reklame, tager Rasmus Kolbe dog med oprejst pande.

- Det er virkelig vigtigt arbejde, som Forbrugerrådet Tænk har lavet her. Børns ret til at færdes sikkert på sociale medier og at være kritiske forbrugere er centralt for deres opvækst, udtaler han til Berlingske.

Videoerne, Forbrugerrådet Tænk har rettet kritik af, er da også blevet skjult på Rasmus Kolbes profiler og vil forblive det, indtil der falder afgørelse fra Forbrugerombudsmanden.

LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke vidste om 'Paradise Hotel'

Selv mener han dog, at det giver god mening at bruge børnene i den sammenhæng, som nu kritiseres.

Foruden Lakserytteren er syv andre influencers og to bureauer blevet anmeldt af Forbrugerrådet Tænk. Blandt dem er Morten Münster og 'Kender du det'-tvillingerne Oskar og Elias Hole.

LÆS OGSÅ: Petra Nagel har sat huset til salg

Sagerne er forskellige, men tager alle afsæt i, hvordan influencerne henvender sig til børn på deres pågældende platforme.

LÆS OGSÅ: UHH! Få et smugkig på den nye 'Nattevagten'-film