Jan Linnebjerg så sit livsværk i flammer: Nu reagerer han

Weekenden tog en noget uventet drejning for den golfglade skuespiller.

Lørdag eftermiddag stod klubhuset ved 'Linnebjerg Golf' i Ølstykke i flammer.

Som navnet antyder, er det skuespiller Jan Linnebjerg, der ejer golfbanen - og han var den første på pletten, da livsværket, som han i 2006 startede sammen med Peter Gantzler og Jannik Due, brød i brand.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Anna Lin har fået en kæreste

- Det var faktisk mig, der opdagede det. Men jeg var et stykke derfra, så jeg løb ned og kiggede på det og prøvede at øse lidt vand på, men kunne godt se, at det var da som en skrædder i helvede, og så ringede jeg selvfølgelig til 112 med det samme, fortæller Jan til HER&NU og fortsætter:

- Så går det jo af sig selv. Jeg stod og kiggede på, at tingene brændte, og tænkte på alt det, jeg havde derinde. Computere, IT, golfsæt, mit eget tøj. Jeg stod bare og kiggede og så væltede tankerne bare ind.

Årsagen til branden er Jan Linnebjerg fortsat uvidende om.

- Jeg ved, der noget, som er brændt, og så er der jo sindssygt meget af det, der er overpøset med vand. Det er jo tit det, der sker, når det brænder - så er vandskaderne næsten lige så store, fortæller han og tilføjer:

- Men det er in progress, og jeg regner da med, der står et nyt klubhus til foråret.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Jeanette i smertehelvede: Kroppen svigter

Først må den 63-årige skuespiller dog væbne sig med tålmodighed og afvente forsikringens vurdering.

En blomst i asken

Jan Linnebjerg er da også ved godt mod, og har ikke - foruden en enkelt mere eller mindre søvnløs nat - ladet sig slå ud.

- De sidste par dage har været okay, men natten mellem lørdag og søndag, der sov jeg ikke meget, fortæller han og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Højgravid ung mor i kritisk tilstand: Hastet på hospitalet

- Hver gang jeg lukkede øjnene fik jeg bare myldretanker, fuldstændig vanvittige, og så gik jeg op, og så var der heldigvis noget golf på fjerneren, jeg lå og faldt i søvn til om morgenen.

Dagene efter branden har dog primært stået på praktik, og derudover kører golfbanen, som den plejer - dog uden klubhuset at søge varme i.

LÆS OGSÅ: Janni Pedersens store udfordring: Ligger søvnløs

- Toilettet er heldigvis ikke brændt, fortæller Jan med et grin og fortsætter:

- Jeg er fortrøstningsfuld. Jeg ser sgu på det her med positive øjne, og tænker, at ud af asken, der vokser nok en lille blomst. Jeg må se, hvad der sker, og handle derfra.

Jan Linnebjerg nåede at tage et billede af klubhuset.
Jan Linnebjerg nåede at tage et billede af klubhuset.