(Foto: Bo Nymann)
(Foto: Bo Nymann)

Stolt Linnebjerg hyldet: Sådan kom han op af hullet

Jan Linnebjerg har været helt nede og ramme bunden, men har fået den rette hjælp til at komme videre.

Jan Linnebjerg var både rørt og overrasket, da han forrige lørdag aften på Docken fik overrakt prisen som Årets Optimist for Kulturen.

LÆS OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller bortført

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Kwamie Liv fortæller om den nye sæson af ‘X Factor’...

I 1972 blev han nordisk mester i 60-meter. I 1983 kom han gennem nåleøjet, da han som en ud af 10 kom ind på Statens Teaterskole, hvor 1.000 havde søgt. I 1994 bragede han igennem som nissen Pyrus. I 2008 byggede han en golfbane. Men den 62-årige skuespiller havde en mørk følgesvend.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde afslører nyt job

– Jeg gravede et hul. Hullet jeg kalder minus-selvværdshullet. Jeg gravede og gravede, og jo bedre det gik, jo mere gravede jeg. Og så begyndte jeg at hælde rødvin ned i det her hul, og det var ikke godt. Min elskede kone stod oppe på kanten og kiggede ned på mig og råbte: ”Hold nu, du er god nok, jeg elsker dig.”, sagde Jan til publikum, hvor hans kone, Karen, også sad iblandt, og han fortsatte:

– Jeg kunne ikke høre det. Til sidst lå jeg bare nede på bunden og kiggede op. Og en gang imellem kom der nogen og kiggede ned i hullet og sagde, ”Far, kommer du ikke op? Vi savner dig”, sagde Jan Linnebjerg, som en dag formåede at søge hjælp og fik den hos en terapeut i Jylland.

LÆS OGSÅ: Optagelser i smug: ‘Stormester’ vender tilbage

– Hun gav mig en mønt og modet til at tro på noget, der var større end mig selv, sagde han og holdt på scenen en mønt op foran sig.

– Det har reddet mit liv, det har reddet mit ægteskab og ikke mindst har det reddet, at mine børn stadig vil se mig, lød det ærligt fra Jan og fik et kæmpe stort stående bifald fra alle i salen.

LÆS OGSÅ: Sussi bekymret for Leo: Alvorligt syg

Skuespilleren kan desuden glæde sig over, at han til sommer bliver morfar til sit første barnebarn, når datteren, Clara, skal være mor.

Hovedprisen Årets Optimist er tidligere gået til blandt andre Bodil Jørgensen, Poul Nyrup og Ole Henriksen, men gik i år for første gang til en gruppe – nemlig til alle de danske sygeplejersker for deres arbejdsindsats både før, under og efter corona.