Hollywoodstjernens store tragedie: Mistede kone og datter

Den verdensberømte skuespiller Pierce Brosnan har en vild og tragisk historie bag sig.

Pierce Brosnan er en af vor tids mest berømte skuespillere. Han er kendt for sin ikoniske tid som legenden James Bond, og med sit smukke ydre og dragende indre har Pierce charmeret hele Hollywood siden 80'erne.

LÆS OGSÅ: Janni og Amalie i åben krig

Artiklen fortsætter under videoen med Peter Mygind...

I privaten har det hele dog ikke været Bond-babes og azurblåt hav – tværtimod. Pierce blev gift med sin første kone, Cassandra Harris, i 1980. Han valgte dengang at adoptere den australske skuespillerindes to børn, Charlotte og Christopher, som hun havde fra et tidligere forhold. Børnene fik også Pierces efternavn, og alt var lykkeligt i den lille familie.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen er tilbage på skærmen

Pierce i 1985 med sin første kone, Cassandra Harris,
og hendes to børn Charlotte og Christopher.
Pierce i 1985 med sin første kone, Cassandra Harris, og hendes to børn Charlotte og Christopher.

– Vi klikkede bare som familie. I starten hed jeg Pierce. Så blev jeg til far Pierce og til sidst bare far. Charlotte og Chris har bare været fantastiske i mit liv, fortalte Pierce til The Sun.

LÆS OGSÅ: Flugt til Tyskland slog fejl: Natascha Lineas børn er fjernet

I 1983 kom Pierces første barn, Sean, til verden, men få år efter brast familielykken. i 1987 blev Cassandra diagnostiseret med en aggresiv form for æggestokkræft, kun et år efter hendes eksmand og den biologiske far til Charlotte og Chris, Dermot Harris, var gået bort.

I en alder af 43 år døde Cassandra i 1991, og Pierce lå ved hendes side den sidste nat.

LÆS OGSÅ: Geggo i smertehelvede: Måtte amme Cengiz

Pierce Brosnan i 2009 med konen, Keely Shaye
Smith, og hans tre børn, fra venstre Paris, Dylan og
Sean. Han har mistet kontakten til adoptivsønnen,
Christopher, der har kæmpet med stofmisbrug de
seneste 25 år.
Pierce Brosnan i 2009 med konen, Keely Shaye Smith, og hans tre børn, fra venstre Paris, Dylan og Sean. Han har mistet kontakten til adoptivsønnen, Christopher, der har kæmpet med stofmisbrug de seneste 25 år.

– Jeg var i et hjælpeløst stadie af forvirring og vrede. Hun trøstede mig. Hun har gjort mig til den mand, jeg er i dag. Den skuespiller og den far, jeg er. Hun vil for evigt være indgraveret i alle fibre i min krop. Hun er med mig hver dag, og jeg var velsignet at have mødt en kvinde som hende, forklarede Pierce Brosnan.

Tre år efter Cassandras død mødte han sin nuværende kone, Keely Shaye Smith, 59, som han giftede sig med i 2001. Sammen fik de sønnerne Dylan i 1997 og Paris i 2001.

LÆS OGSÅ: Efter 'Først til verdens ende': Har taget stor beslutning

Tragedien slog dog til igen i 2013, da Pierces adopterede datter, Charlotte, fik konstateret den samme kræft i æggestokkene, som hendes mor døde af. Hun døde samme år og efterlod en datter på 15 år og en søn på 10 samt sin mand, som hun havde giftet sig med få dage inden sin død.

LÆS OGSÅ: Sødeste video: Christopher snyder datteren til kys

– Charlotte kæmpede mod sin cancer med elegance og menneskelighed, mod og værdighed. Vores hjerter er tunge af sorg over vores smukke, kære pige. Vi beder for hende og for, at en kur mod denne forbandede sygdom findes snart, sagde Pierce dengang.