Her gemmer Amira sig: Svanen er fløjet

Amira Smajics advokat, Carlo Siebert, er i kontakt med hende.

Selv om dokumentaren var hendes egen idé, endte Amira Smajic med at kæmpe med næb og klør mod, at TV 2 sendte optagelserne om hvidvask, de gennem 10 måneder havde lavet med hende som muldvarp.

Den 36-årige erhvervsjurist har ikke selv udtalt sig, men hendes advokat Carlo Siebert siger, at hun føler, at hendes liv er slut efter TV 2's 'Den sorte svane'.

LÆS OGSÅ: Nynne slår fast: Robert var mit livs kærlighed

Artiklen fortsætter under videoen...

– Hun har det helt forfærdeligt. Hun har den opfattelse – og det kan være rigtigt, synes jeg – at hendes liv er forbi. Hun føler, at hun har givet sit liv. Hun føler sig virkelig ladt i stikken og kan ikke rigtig se, hvordan hun kan få en fremtid. Og det gælder både for hende selv og hendes dreng, fortalte Siebert, da han gæstede Henrik Qvortrups podcast 'Q&CO'.

Carlo Siebert er i kontakt med Amira Smajic, men han har tidligere sagt, at han ikke ved, hvor hun er, men at han håber, hun er i sikkerhed.

HER&NU erfarer, at hun i længere tid har opholdt sig i udlandet med sin seksårige søn, men det har ikke været muligt at få bekræftet.

I podcasten afslørede forlagsdirektør Jakob Kvist, at han allerede ved årskiftet 2021 blev opsøgt af Smajic, som ville lave en bog. Kvist droppede det dog, fordi han tog hende i 'usandheder' og vurderede, at hun var ”psykisk sårbar og ustabil”.

LÆS OGSÅ: Rasmus Tantholdt afslører nyt projekt

Michael Nørgaard, redaktionschef for TV 2 Dokumentar, afviser overfor B.T. at de har ageret uetisk ved at bruge Amira Smajic som kilde.

– Jeg tror, man kan sige, at Amiras Smajics kriminelle liv sandsynligvis er ødelagt efter dokumentaren. Vi har hele vejen igennem betragtet hende som meget modig, og vi er fulde af beundring for det arbejde, hun har lavet som muldvarp. Amira Smajic tog et oplyst valg om at agere som muldvarp, og vi har oplevet hende som dygtig og fattet i selv de mest pressede situationer.

- Uden hendes indsats havde vi aldrig kunne få de historier ud. Vi kan konstatere, at både By- og Landsretten har vurderet, at Amira Smajic har været i stand til at overskue konsekvenserne af sit arbejde som muldvarp, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ: Gustav er blevet single

Man kan se TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' på TV 2 Play lige HER.