Sexisme i musikbranchen
Sexisme i musikbranchen

Flere kvinder anklager Brygmann for sexsisme: Her er beskyldningerne

Flere kvinder står nu frem og fortæller om deres oplevelser med Martin Brymnann

Nu kan man se dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen', som Martin Brygmann uden held forsøgte at få stoppet, på DR TV. Her fortæller otte kvinder om grænseoverskridende adfærd fra den samme mandlige artist.

LÆS OGSÅ: Lars Løkke involveret i ulykke: Datterens hoved klemt

Fem af dem står frem i dokumentarens første afsnit. Tre af dem var under 18 år, da de første gang var i kontakt med ham. Oplevelserne strækker sig over en periode på 17 år frem til 2022.

LÆS OGSÅ: Laura Drasbæks nye lykke: Ubetinget kærlighed

Grænseoverskridende adfærd

Anne Gadegaard, Stine Bramsen, Liva Susic, Signe Svendsen og Anna Kildetoft fortæller alle om grænseoverskridende beskeder og handlinger fra Martin Brygmanns side. I dokumentaren bliver han omtalt som "Den mandlige artist", men han bragte selv sit navn i spil i weekenden, da han stod frem.

Signe Svendsen fortæller om en episode i forbindelse med et spillejob, hvor de skulle sove hos en af hans veninder i Aarhus, og her krøb han ind til hende i sengen og tog hende på brysterne. Hun afviste ham forsigtigt, og efterfølgende lod han som ingenting.

- Jeg vil rigtig gerne være i stand til at kunne sige, at jeg bare råbte op og sagde "skrid!" eller "hvad laver du?!" eller et eller andet. Men det gjorde jeg ikke, og jeg aner ikke hvorfor, siger Signe Svendsen i dokumentaren.

LÆS OGSÅ: WHAT! Knaldperlen tilbudt 'Bachelorette'

I dokumentaren fortæller Anne Gadegaard, Liva Susic og Anna Kildetoft om grænseoverskridende beskeder, hvor Martin Brygmann komplimenterede dem og gjorde tilnærmelser. Liva Susic var blot 17 år, da hun i 2017 fik kontakt til Brygmann.

Hun reagerede på et opslag, hvor han søgte sangere, og efterfølgende kommenterede han på hendes udseende på Instagram. Hun følte sig presset til at gå med på hans flirtende tone, fordi han havde magten i deres relation, hvor hun jagtede den musikalske karriere.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Martin datede tv-kendis: Nu er det slut

I 2022 spurgte Martin Brygmann, om Liva Susic ville medvirke på en sang, han arbejdede på. Sangen blev indspillet i et sommerhus, og på et tidspunkt sidder hun alene med Martin Brygmann i en sofa.

- Og så siger han til mig, at jeg har en pæn mund og pæne læber og pæne tænder. Jeg får ondt i maven på det her tidspunkt. Jeg er aldrig blevet komplimenteret på min mund. Udover hvis det var en situation, hvor nogen prøvede at score mig åbenlyst, fortæller hun i dokumentaren.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Malou har fået en kæreste

Stine Bramsen: Det føltes som en forhandling

Stine Bramsen fortæller, at hun tilbage i 2009 fik en mail fra Martin Brygman, hvor han skriver, at hun har den rigtige sexede charme.

Han ringer til hende og siger, at han synes, de skal starte med at mødes hos ham og drikke noget vin og lære hinanden at kende, og så kan hun jo blive og sove, hvis hun har lyst.

LÆS OGSÅ: Jackie åbner op om bruddet: Det var synd for børnene

- Pludselig føltes det som en forhandling - en byttehandel, han skal have et eller andet for at synge den her duet med mig, og det er jo slet ikke det, jeg havde set for mig. Manden er meget ældre end mig, og jeg har aldrig været interesseret i andet end musikken, fortæller Stine Bramsen i dokumentaren.

Da hun har lagt på, vender hun det med nogle af drengene i Alphabeat, og de var enige om, at det var helt uhørt.

LÆS OGSÅ: 'Ex on the beach'-Lucas afslører: Har fået en kæreste

- Jeg har været blind

Lørdag offentliggjorde Martin Brygmann selv et opslag på de sociale medier, hvor han gav sin mening om sagen til kende. Den udtalelse er også brugt til slut i dokumentarens første afsnit. Her slår Brygmann fast, at han ikke har haft nogle dårlige intentioner, til trods for at han anerkender, hvis hans adfærd kan være blevet opfattet forkert.

- Jeg er formet af 70’erne, og et anti-hierakisk friskolemiljø, hvor jeg lærte, at man skal behandle andre ordentligt og ligeværdigt. Men jeg har desværre været blind for, at status og berømmelse kan skabe en skævhed i relationer. Jeg forstår nu også, at nogle kvinder, måske kun har opsøgt mig, fordi de troede, jeg kunne gøre noget for deres karriere, skriver han og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Her er de nye løver

- Jeg har haft gensidig og til tider flirtende korrespondance med flere personer, og undrer mig i dag over, hvorfor de blev ved med at skrive til mig over flere år, hvis de fandt det ubehageligt. Jeg har aldrig selv haft en tanke om, at jeg kunne udnytte andre til min fordel, men bare været glad for den opmærksomhed, jeg har fået.

LÆS OGSÅ: Lisbet Dahl nyder tilværelsen: - Man er ikke slidt helt ned

Martin Brygmann har tidligere dannet par med dramatikeren Line Knutzon, som han har børnene Ludvig (1989) og Frida (1991) med. Han danner nu par med arkitekten Marianne Lykkesfeldt, som han har børnene Cornelia (2005), Sørine (2007) og Douglas Felix (2014) med.