Rosalinde Mynster.
Rosalinde Mynster.

'Badehotellet'-stjerne åbner op om stor sorg

Rosalinde Mynster er datter af skuespiller Søren Spanning, der i en alder af 68 år gik bort i 2020 efter et langt sygdomsforløb.

For 10 år siden fik den nu afdøde skuespiller Søren Spanning en blodprop i hjernen og vågnede, efter en måned i koma, op til en hverdag, der aldrig blev den samme igen.

Søren, der blandt andet har været med i dramaserien 'Taxa' og flere gamle julekalendere, blev lam i venstre side og måtte sidde i kørestol, inden han som 68-årig gik bort.

LÆS OGSÅ: 32-årig TV 2-kendis ramt af hjertestop: Reddet af kæresten

I en rørende DR-dokumentar, 'Vores fars sol', lavet af den nu afdøde skuespillers børn, 'Badehotellet'-stjernen Rosaline Mynster og hendes bror Jasper Spanning, følger man Søren Spannings hverdag efter blodproppen.

- I 2014 fik vores far en blodprod i hjernen. Vi begyndte at filme ham og optage vores samtaler - et forsøg på at holde fast i ham, inden han gled fra os.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Sådan introduceres seerne til den rørende dokumentar, der uden tvivl giver anledning til at fælde en tåre eller to.

Ramt af skyldfølelse og skuffelse

Filmen er sammensat af private optagelser fra de seneste 10 år. I dokumentaren følger man især Søren Spannings datter Rosalinde Mynster, der passer og plejer sin far gennem hans sygdomsforløb.

LÆS OGSÅ: Efter blodprop: Giver status på helbredet

- Jeg kan ikke lade være med at blive skuffet, fordi jeg har vildt meget lyst til at lave noget med ham. Jeg har vildt meget behov for at få nye oplevelser med ham. Samtidig kan jeg også godt se, at han er vildt træt, og han har rigtig ondt, fortæller hun til sin bror i dokumentaren og tilføjer:

- Han er også bare meget mere syg, end jeg gider at indse. Jeg kan ikke lade være at tænke, at det var bare ikke meningen. Jeg føler, jeg er for ung til det. Jeg føler, at jeg skulle have meget mere ud af ham.

I et opkald til sin bror Jasper Spanning, fortæller Rosalinde desuden om, hvordan hun har svært ved at tage telefonen, når faren ringer, fordi hun ikke kan overskue det.

- Jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg føler mig så dårlig, siger hun til broren i opkaldet og tilføjer:

- Jeg har så travlt, og løber rundt og laver alt muligt, og så lige pludselig ringer telefonen, og så skal jeg også tage mig af det, og jeg kan ikke overskue det.

Hudløst ærlig snak til det sidste

LÆS OGSÅ: Myndighederne stopper Anders og Torbens planer

I løbet af dokumentaren får Rosalinde sig også nogle bundærlige snakke med sin far om, at det, at han skal kæmpe for sit helbred, ikke er for sin egen skyld, men for alle dem omkring ham.

- Jeg er rigtig bange for, der skal ske dig noget. Nærmest hver dag er jeg bange for, om du overlever længe nok til at se mine børn, siger hun til sin far Søren, der fortæller hende, at han bruger mange kræfter på at overleve hver dag.

Dokumentarens sidste halvdel belyser tiden efter Sørens død, hvor både Rosalinde sætter flere ord på sin dybe sorg.

- Jeg er godt nok ked af det, fortæller hun og fortsætter:

- Det er tydeligere, hvad man sørger over nu, lyder det fra Rosalinde i dokumentarens sidste par minutter, der på under en time lukker seerne ind i en tidskapsel om familiens liv både under Søren Spannings sygdomsforløb, og tiden efter han er gået bort.

LÆS OGSÅ: Rasmus Bjerg afslører store forandringer i familien: - Det er mærkeligt

Du kan streame den rørende dokumentar, 'Vores fars sol', på DRTV her.