Ærlige Annemette Voss åbner op: Angsten er min største frygt

'Bagedyst'-vinderen Annemette Voss åbner hudløst ærligt op om, hvordan hendes frygt for at få angst igen for nyligt er blusset op.

Annemette Voss er efterhånden ikke sky for at dele ud af livets op- og nedture. Bare inden for de seneste måneder har hun delt ud af sine ærlige tanker om sin krop efter sin nylige fødsel samt hendes frygt for at føde alene, og nu åbner hun op omkring endnu en frygt, der fylder i hendes liv lige nu.

LÆS OGSÅ: Sy Lee afslører babyplaner

Det gør hun i et opslag på sin Instagram.

- For cirka fem år siden var jeg virkelig hårdt præget af angst. Sådan ægte hårdtslående, nedslående og udmattende angst, hvor man ligger i fosterstilling flere gange om ugen. Hyperventilerer, ryster, græder, skriver Annemette i opslaget og uddyber, hvorfor angsten opstod:

- Angsten kom af uforudsete svigt. Hvilket satte mig i en position, hvor uforudsigelighed og nære relationer blev to ting, jeg nærmest ikke kunne håndtere. Det gjorde, at jeg mistede tillid til mennesker endegyldigt - en tillid, jeg stadig arbejder på at genopbygge.

LÆS OGSÅ: WHAT! 'True Love'-deltager med i 'Løvens Hule'

Det bliver ondt

Annemettes arbejde for at genopbygge tillid til mennesker er dog for nyligt blevet afbrudt, og det har sat gang i angsten på ny.

- Nu står jeg i en ny situation, hvor en person har set sig helt utroligt vred på mig. En person, som jeg egentlig - på grund af en kontrakt - havde tillid til ikke ville mig noget ondt, eller i hvert fald ikke ville kunne gøre mig noget ondt. Men det bliver ondt. Jeg skulle (endelig) se fremad. Men nu påvirker fortiden pludselig min nutid i en grad, der føles kvælende, skriver 'Bagedyst'-vinderen, der for halvanden måned siden afslørede, at hun er i gang med at udvikle opskrifter til sin anden brødbog.

LÆS OGSÅ: Blachman frygter for helbredet: Får scannet hjertet

Annemette blev for to måneder siden mor for fjerde gang, og hun frygter, at angsten for angsten tager energi fra hendes rolle som mor til fire.

- Det værste ved det hele er, at det, som fylder mest, er angsten for igen at udvikle angst. Det holder jeg slet ikke til. Jeg skal jo bruge min energi på at være mor. På at være glad. Jeg skal udvikle, skabe, designe, male - og alt det dér, der gør mig til mig. Men hvis angsten får fat, så kan jeg intet af det, og det er min største frygt.

LÆS OGSÅ: Efter iskold luft: Annemette Voss og Ditte Julie står sammen igen

Du kan læse hele hendes opslag herunder: