Vulgær forkælelse: Mette Blomsterberg elsker fastelavnsboller
Mette bager en crispy strawberry, som er en sprød walesbolle fyldt med lækker, blød jordbærcreme og pyntet med rosenblade.
Duften af bagværk fra ovnen fylder Mette Blomsterbergs hyggelige hjem i Nordsjælland. I røremaskinen kører en creme med jordbær. Det er fastelavnsbolletid, og Mette har udgivet bogen 'Fastelavnsboller', så alle kan gøre hende kunsten efter.
LÆS OGSÅ: Anne Sofie Espersen udfordret af sclerose: Mine fødder sover
– Fastelavn betyder egentligt ikke synderligt meget for mig. Højtiden og fasten, altså det religiøse i det, har jeg ikke noget forhold til. Nu er mine piger jo voksne, så nu handler det for mig om fastelavnsbollerne og det at kunne højne kvaliteten af dem, siger Mette Blomsterberg, 53, mens hun tager de duftende boller ud af ovnen.
LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald på dybt vand: Var maks udfordret
Mette bager en crispy strawberry, som er en sprød walesbolle fyldt med lækker, blød jordbærcreme og pyntet med rosenblade.
– Jeg har ikke nogen yndlingssmag. Det skal bare være velsmagende. Den ene dag er det jordbær, den næste dag er det citron eller en svulstig en med whisky og chokolade. Det afhænger af mit humør. Yndlings for mig er noget, som er lavet med omhu og kærlighed.
LÆS OGSÅ: Gustav Salinas afslører ny kæreste
Artiklen fortsætter nedeunder billedet...
Det er nærlæggende at spørge konditor-Mette, hvorfor er fastelavnsboller blevet så populære de seneste par år?
– Da jeg var barn, var bagerens vinduer altid fyldt med forskellige flødeskumskager. Det er de ikke mere. Så jeg tror, at fastelavnsbollerne er en genfødsel af dem. De har jo en kort levetid. Det skal man jo forstå, når folk er hurtige til at sige: 'Aj, men de er så dyre'. Men det er jo dyre produkter, der er meget creme og fløde i, og vi ved jo godt som menigmand, hvad fløde koster i dag. Og så er fastelavnsboller virkelig forkælelse. Det er luksuriøst og overflod. Det er svulstigt, næsten vulgært, siger Mette Blomsterberg grinende og sprøjter jordbærcreme i bollerne.
Den tidligere 'Den store bagedyst'-dommer bager ikke så mange kager længere.
– Jeg bager ofte herhjemme, men det er mest brød, eller også tester jeg opskrifter til bøger eller til min bageserie. Men jeg bager ikke de vilde, sindssyge kreationer, for at vi skal sidde og spise dem om lidt. Jeg laver exceptionelt meget mad, og jeg bruger mit køkken som udviklingsplads.
Sidste år var Mette en af deltagerne i krimimysteriet 'Forræder', og selvom det var en sjov oplevelse, så vil Mette meget gerne lave meget mere oplysende tv.
LÆS OGSÅ: Soeren Le Schmidt afslører: Skal under kniven
– Der er virkeligt faldet ro over mit liv på mange fronter, og jeg er sindssygt klar til at lave meget mere tv. Jeg vil gerne give 'Det søde liv' en renæssance, for seerne har flyttet sig meget og er blevet meget dygtigere i køkkenet. Og så vil jeg bare lige sige til de seere, som ser genudsendelserne af 'Det søde liv' og stadig tror, at Laura og Maja kun er fem og otte år. De har fået rugbrød og er er vokset til at være to unge kvinder på 24 og 21 år, siger den stolte mor.
LÆS OGSÅ: 'De unge mødre'-deltager afslører utroskab
Se videointerviewet med Mette Blomsterberg øverst i artiklen...