Strenge regler i 'Bagedysten':
Det må deltagerne ikke have på

'Bagedyst'-deltagerne skal følge nogle bestemte regler, før de overhovedet kaster sig over bagværket.

Som du sikkert har lagt mærke til, så er bageteltet som regel fyldt med flotte kjoler og sommerfarver, når deltagerne kaster sig over smør, sukker og saftige søde sager.

LÆS OGSÅ: Sussi løfter sløret: Åbent forhold?

Men det er ikke til at finde hverken kavalergang eller bare maver ved køkkenbordene.

- Det dur ikke med for meget hud. Der er noget manglende hygiejne over, at man står der med maveskind eller barm lige op i kagedejen. Kavalergange kan jo være rigtig pæne, men så snart man bukker sig ned over køkkenbordet, ser man alt, forklarede stylisten bag 'Bagedysten', Kirsten Zäschke, i 'Bogen om Den store bagedyst'.

Det er dog ikke kun af hygiejne-årsager, at deltagerne ikke må vise for meget hud. 'Den store bagedyst' er trods alt også et familieprogram, og det tages der højde for, når deltagere og dommere skal styles. For meget kavalergang ville ifølge Kirsten være en kende usmageligt i DR's bedste sendetid.

LÆS OGSÅ: Fandt ikke kærligheden i 'Landmand': Nu bugner indbakken

Derudover filmes programmet i foråret, hvilket betyder, at der i de første programmer stadig er ret køligt vejr, og det derfor er koldt i teltet. Af den grund har deltagerne som regel langt undertøj på under deres normale tøj. Produktionen kan også finde på at spæde til med en t-shirt eller lignende, hvis der mangler lidt farve, men ellers har deltagerne deres eget private tøj på.

LÆS OGSÅ: Patrick skadet efter 'Korpset': Så galt gik det