Interview med Mia Emilie PerssonMia Emilie Persson

Påskebag med Mia Emilie: Æg i reden

Mia Emilie har siden en ung alder imponeret tv-seere med sine evner i køkkenet. Her er hendes opskrift på en smuk kage til påskebordet.

I 2019 deltog Mia Emilie Persson i 'Den store bagedyst', men allerede som blot 14-årig var hun blandt deltagerne i 'Masterchef Junior'. Den nu 21-årige Influencer har altid elsket at udfolde sin kreativitet i køkkenet – hvad end den står på madlavning eller kagebagning.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Alle de smukke kjoler fra Oscar-showet

Det er blandt andet på udlandsrejser med familien, at Mia Emilie henter inspiration til sit madunivers fra andre kulturer. Med påsken for døren viser hun, hvordan man kan lave en nem, velsmagende og samtidig smuk kage, der passer perfekt til højtiden.

Mia Emilie godt i gang med den fine påske rede
Mia Emilie godt i gang med den fine påske rede
Mia Emilie godt i gang med den fine påske rede
Mia Emilie godt i gang med den fine påske rede
Mia Emilie godt i gang med den fine påske rede
Mia Emilie godt i gang med den fine påske rede
Mia Emilie godt i gang med den fine påske rede

LÆS OGSÅ: Ingemann satte kulør på festen: Glemte selvbruneren

Citronmazarin

200 g marcipan

150 g blødt smør

Skal og saft fra 2 citroner

0,5 tsk vaniljepulver

3 æg

70 g mel

100 g sukker

Pisk smør, sukker og vanilje luftigt. Riv marcipanen og tilsæt den. Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens der piskes. Tilsæt også citronskal og saft. Vend mel i blandingen og fordel dejen i en form smurt med smør og bag den ved 175 grader i 30-40 min.

LÆS OGSÅ: Mads Brügger: Minksagen må ikke glemmes

Opskriften fortsætter under videoen

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Her bliver Dennis Knudsens datter døbt

Chokoladeganache

200 g mørk chokolade

300 g fløde

Hak chokoladen. Varm fløden til lidt under kogepunktet og hæld den over chokoladen, lad den stå et par minutter. Rør rundt indtil chokoladen og fløden er blevet en homogen ganache. Sæt blandingen på køl. Når den er helt kold, piskes den en smule og smøres på toppen af kagen.

LÆS OGSÅ: Derfor sagde han ja til at afløse Katerina

Chokoladepynt

0,5 l iskold alkohol fra fryseren (fx vodka)

300 g mørk chokolade

Påskeæg i forskellige farver

Temperer chokoladen og kom den i en sprøjtepose. Hæld den iskolde alkohol i en skål og sprøjt chokoladen direkte ned i alkoholen i tynde grene, evt. i form som en rede. Når chokoladen har sat sig, fiskes grenene op. Lad dem dryppe af. Placer dem på toppen af kagen med ganache og pynt med påskeæg.

LÆS OGSÅ: I dronningens fodspor: En stille stund

Dette er en redigeret version fra et tidligere år.