Mads Brügger: Minksagen må ikke glemmes

Mads Brügger vil genoplive konsekvenserne fra Minksagen i danskernes erindring.

I onsdags til premieren på 'The Mandalorian 3' i Dagmar Teatret mødte den garvede journalist Mads Brügger op på den røde løber sammen med sine to sønner, Viggo og Wagner. HER&NU fik en snak med Mads om et nyt og særligt projekt, han har i støbeskeen.

LÆS OGSÅ: Nygifte Christiane fortæller om brylluppet: Jeg er så lykkelig

Voksdukker

Efter lukningen af radio 24syv, vendte Mads stærkt tilbage som redaktør på den nye danske nyhedsbrevstjeneste ’Frihedsbrevet’. På den røde løber løftede Mads sløret for en udstillingen, der kommer til at hedde 'Magtens Voksmuseum'. Her faldt svaret prompte om, hvad udstillingen handler om:

LÆS OGSÅ: Janni Ree afslører: Mere tv

- Vi har lavet 10 life-size voksdukker af de ti topembedsfolk, der har fået kritik af Mink-kommissionen. De bliver udstillet i København sammen med nogle plancher, der hver især forklarer, hvad Mink-kommissionen mente om dem, og hvad konsekvenserne har været, fortalte han begejstret.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans':-stjerne i tårer: Pavestolt af datteren

De ti topembedsfolk, der udstilles som voksdukker (Se voksdukkerne sidst i artiklen), har stået i baggrunden, når både statsministeren og justitsministeren har trådt frem til forskellige pressemøder.

Det er måske de færreste danskere, der er bekendt med navnene på toppen af embedsværket så som: Johan Legarth (departementschef i Justitsministeret), Anne-Mette Lyhne Jensen (Afdelingschef i Justitsministeriet) og Tejs Binderup (Daværerende afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet).

LÆS OGSÅ: Chok i 'Løvens Hule': Det er ikke hørt før

Reaktioner på de sociale medier

Reaktionerne på projektet var dog modtaget en anelse blandet på de sociale medier.

- Advokater reagerer negativt. Der er én, der har skrevet, at han synes det er modbydeligt. Ligefrem voksenmobning, og hvor jeg synes, det er interessant, at ordet ’voks’ indgår i ordvalget. Der er også andre, der synes det er spændende og vigtigt, fortalte han.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang betaler datteren løn

- Der er mange, der gerne vil glemme Minksagen og komme videre. Der mener ’Frihedsbrevet’ tværtimod, at vi skal blive på sagen og interessere os for den. Det repræsenterer et moralsk kollaps i toppen af embedsværket, svarer han til HER&NU.

Se videointerviewet med Mads Brügger øverst i artiklen.