Paradise Hotel sson 11 gallafestImperial, KbenhavnTorsdag den 26. februar Monique von Appen
Paradise Hotel sson 11 gallafestImperial, KbenhavnTorsdag den 26. februar Monique von Appen

'Paradise Hotel'-vinder fyret for deltagelse i reality

Da Monique von Appens arbejdsgiver fandt ud af, at hun havde deltaget i et realityprogram, fyrede de hende pr dags dato.

- Vi er blevet bekendt med din fortid, din relation til offentlige medier og din seksualiserende adfærd, som du ikke har fortalt os om. I den anledning bliver vi så bekymret over, at vi har ansat dig til at have med unge og gøre, at vi ikke mener, at det arbejde er foreneligt med førnævnte udfordringer. Vi opsiger dig derfor dags dato.

LÆS OGSÅ: Aldrig sket før: Sidneys familie taler ud i ny dokumentar

Artiklen fortsætter under videoen af Sille, der også har deltaget i 'Paradise Hotel'...

Sådan lød en sms fra 'Paradise Hotel'-vinderen Monique von Appens chef på behandlingstilbuddet, hvor hun arbejdede med børn og unge.

- Jeg går i panik og tænker straks, om jeg har gjort det barn noget, jeg havde ansvaret for, eller om jeg havde haft noget forkert tøj på. Men det syntes jeg ikke selv, jeg havde, så jeg ringede straks til min nærmeste leder, fortæller Monique i 'Go' Aften Live'.

LÆS OGSÅ: Irina fik tvangstanker: Derfor undgik jeg at købe graviditetstests

Monique i 'Paradise Hotel' (TV3)
Monique i 'Paradise Hotel' (TV3)

Lederen forklarede, at en anden leder havde genkendt Monique til et personalemøde dagen forinden. Derfor googlede hende og fandt en række bikinibilleder fra hendes medvirken i 'Paradise Hotel' i 2015, og derfor kom han frem til konklusionen, at Monique ikke kunne varetage sit job.

- Jeg synes ikke, der er noget forkert i det. Jeg har ikke gjort noget ulovligt. Det er helt normalt at have bikini på på stranden, fortæller Monique til TV 2-værten Lasse Sjørslev.

LÆS OGSÅ: Svinet til af internetkrigere: Nu sender Silas Holst vild stikpille tilbage

Overrasket og uforstående

Monique havde ikke tænkt, at en fyring kunne være en konsekvens, da hun rejste afsted til Mexico - og især ikke så mange år senere.

- Jeg var allerede uddannet social- og sundhedsassistent, da jeg tog afsted, og det var heller ikke problem, da jeg kom hjem. Det er først her otte år efter, at det spænder ben for mig, forklarer hun og fortsætter:

- Jeg synes, det er uacceptabelt. Hvad jeg lavede for otte år siden har intet at gøre med, hvem jeg er i dag, og slet ikke på mit arbejde. 'Paradise Hotel' er mit privatliv.

LÆS OGSÅ: Sofie-Mai giver status efter breakup med Oliver

Monique i 'Paradise Hotel' (TV 3)
Monique i 'Paradise Hotel' (TV 3)

Monique oprettede derefter en sag gennem sin fagforening og fik en økonomisk erstatning på 130.000 kroner, svarende til 4,5 måneds løn.

- Det bekræfter mig i, at det er dem, der har gjort noget forkert, og jeg skal ikke straffes for at have deltaget i et realityprogram. Jeg fortryder det ikke, fortæller Monique.

LÆS OGSÅ: Anna Seneca indrømmer: Derfor er vi flyttet

TV 2 har haft kontakt til Moniques tidligere arbejdsgiver, der ikke har haft lyst til at forklare sig, og de er heller ikke enige i måden, sagen bliver fremstillet på.

LÆS OGSÅ: Gravid ung mor ramt af blodprop