Niels Erik deler rørende historie: Født som landmand

Ifølge Niels Erik er der en helt særlig kulturel forståelse i landbrug.

Niels Erik Wegger, 43, fra TV 2-programmet 'Landmand søger kærlighed' driver sin fødegård i Spentrup. Ifølge Niels Erik har det altid ligget i kortene, at han skulle være landmand og overtage sine forældres gård.

LÆS OGSÅ: Skadet i 'Korpset': Sæþór kæmper stadig

- Jeg har altid udvist interesse for landbrug, og så ligger der en helt gammel historie bag, fortæller Niels Erik og tilføjer:

- Da jeg skulle fødes, lå min bedstemor indlagt på sygehuset inde i Randers. Hvad jeg har fået fortalt, så lå hun på etagen over min mor. Da jeg så kom til verden, gik min far op og fortalte den gode nyhed, at jeg var en sund og rask dreng. Næste dag var flaget hejst på halv, og så var hun død.

Ny arving

Ifølge Niels Erik kunne hans farmor trygt ånde ud og lægge sig i graven til sin mand, fordi en ny arving til gården var født.

- Så det startede nok allerede ved fødslen. Det er meget rørende og meget beskrivende omkring hele landbrugskulturen.

LÆS OGSÅ: Fanget på kamera: Geggo og Cengiz i vildt skænderi

Selvom Niels Erik har en naturlig interesse for landbrug, så indrømmer han også, han sommetider har følt sig forpligtet til at videreføre gården.

- Jeg kan sagtens sætte mig ind i de royales videreførelse eller andre former for arvtagere af større virksomheder.

LÆS OGSÅ: Valgt fra i 'Landmand søger kærlighed': Jeg blev holdt for nar

Ønske for egne børn

Niels Erik er glad i sit erhverv, men han vil alligevel selv gribe arvekulturen anderledes an, hvis eller når han selv får børn.

- Hvis jeg får nogle børn, der viser interesse for landbrug, vil jeg anbefale dem at få en anden karriere først. For jeg kan ikke love dem, det bliver en succes for dem. Landbrug er en hård branche at være i og drive, fortæller Niels Erik.

Hvis de vil bo her, så...

På trods af Niels Erik ikke har et krav om, at hans kommende børn skal overtage gården, så har han andre forventninger, som er en del af den kultur, det er at drive et landbrug.

- Jeg har en forventning om, at de skal stå tidligt op og ud og hjælpe med at arbejde, hvis de vil bo her og tjene en mønt. Hvis ikke de får det ind, så lærer de det aldrig, fortæller Niels Erik, der på samme måde har en forventning til, at hans kommende kæreste hjælper til på gården.

- Det er en fælles indsats hele vejen rundt, slutter Niels Erik.

LÆS OGSÅ: Efter 'Landmand søger kærlighed': Er flyttet sammen med ny kæreste