Finn Lund Nyby.
Finn Lund Nyby.

Kæmpe kovending: Nu forklarer han

OBS: Artiklen her indeholde spoilers til afsnit 4 af 'Balladen om kolonihaven'.

I fjerde og sidste afsnit af TV 2-dokumentaren 'Balladen om kolonihaven' smed kolonihaveforeningens formand, Finn Lund Nyby, en bombe uden lige på den ekstraordinære generalforsamling.

Til jubel for nogen og ærgrelse for andre, havde han nemlig besluttet sig for at træde af.

LÆS OGSÅ: Har du undret dig? Så lange er speeddates i 'Landmand søger kærlighed'

Artiklen fortsætter under videoen.

På foreningen Jørgen Berthelsens Mindes hjemmeside fremgår det dog, at Finn fortsat fungerer som formand, hvorfor HER&NU har rettet henvendelse til Finn Lund Nyby, der forklarer:

- Da vi gik af 1. marts, - det var jo ikke kun mig, det var stort set hele bestyrelsen - gik der en lille måneds tid, før der blev afholdt ekstraordinær generalforsamling, og så var der selvfølgelig valg af formand på dagordnen, fortæller han og tilføjer:

- Så var der ikke rigtig andre, der havde lyst til at stille op. Selvom nogen mener, de havde en kanditat - det var der så ikke nogen, der havde alligevel. Jeg sad egentlig bare på hænderne, indtil det var tydeligt, at der ikke var andre til at stille op.

Som følge af, at flere medlemmer altså valgte at fratræde deres bestyrelsesposter, var der på generalforsamlingen blevet skiftet ud i bestyrelsen.

- Jeg gjorde det, at jeg undervejs i den lille måneds tid havde nogle drøftelser med den nye bestyrelse, for de vidste jo godt, hvad der var gået forud, og det viste sig, at deres linje var stort set parallel med min, fortæller Finn og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler forarger: Upassende!

- Det var noget af det, der var med til at gøre, at jeg sagde: "Okay, men så gider jeg faktisk godt en gang til".

Ifølge Finn var der da også stor opbakning til, at han skulle genopstille til formandsposten.

På den ekstraordinære generalforsamling blev der nemlig afholdt en afstemning, hvor kolonihaveejerne kunne stemme om, hvorvidt de havde tillid til Finn som formand. Her faldt 70 procent af disse til hans fordel.

LÆS OGSÅ: Inviterer til kæmpe fest: Sådan skal prins Christian fejres

- Der var selvfølgelig en masse mennesker, som ikke var til stede, der ikke gav deres holdning til kende. Men jeg er jo blevet bombarderet, havde jeg nær sagt, med venlige, glade beskeder fra folk, som syntes det var rart, at jeg genopstillede. Jeg ved da også godt, at der sidder nogle derude, som ikke syntes, det var fedt, at det blev mig igen. Men der var jo ligesom ikke andre kandidater, fortæller Finn.