Iben Devantie fra "Den store bagedyst" Iben Devantie
Iben Devantie fra "Den store bagedyst" Iben Devantie

Iben fra 'Bagedysten': Sådan laver du perfekte påskekyllinger

Her finder du en lækker opskrift på, hvordan den helt klassiske flødebolle kan piftes op til påskedagene.

Påsken er over os. Tilbage i 2016 spredte Iben ”Ibber” Devantie god stemning i bageteltet under 'Den store bagedyst', og nu er hun uddannet som chocolatier.

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-vindere tæt på at miste huset

Artiklen fortsætter under videoen af Rosa fra 'Den store bagedyst'.

- Det er så spændende at få noget faglig viden og lære en masse om chokolade. Det er blevet min hobby. Jeg synes faktisk, at det er sjovere at lave det, end det er at spise, fortæller Ibber, der her giver en nem opskrift på lækre påske-fødeboller.

Se opskriften under galleriet.

Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst" Iben Devantie
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst" Iben Devantie
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst"
Se trin for trin i galleriet her
Iben Devantie fra "Den store bagedyst" Iben Devantie
Se trin for trin i galleriet her

LÆS OGSÅ: I dronningens fodspor: En stille stund

Kransekagebunde 12 stk

250 g. rå marcipan

55-60 g. pass. æggehvider

1 tsk. vaniljesukker

95 g. flormelis

Bland ingredienserne og kom dem i en sprøjtepose med rund glat tyl. Sprøjt ud på en bageplade, og brug en fugtig finger til at flade hver af dem ud. Bag 180 grader i 10-12 min. til de er gyldne. Køles af.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Her bliver Dennis Knudsens datter døbt

Flødebolleskum

Sukkerlage:

200 g. sukker

100 g. glukose sirup

60 g. vand

Skum:

115 g. pass. æggehvider

20 g. sukker

15 g. flormelis

1 stk. vaniljestang

Kog sukker, glukosesirup og vand. Når det er skummet op, tilsættes 20 g. sukker. Æggehvider piskes til, herefter tilsættes sukkerlagen i en tynd stråle, og der piskes på fuld hastighed i 10 min. Bland vaniljekornene med flormelis og vend dem forsigtigt i skummet. Kom det i sprøjtepose med rund glat tyl str. 14-16 eller 18. Hold sprøjteposen midt på bunden. Pres skum ud, så du får en buttet form hele vejen op.

LÆS OGSÅ: Gamle kendinge er tilbage: Se alle deltagerne i ‘Alene i vildmarken’

Fødder, næb og hanekam

200 g. hvid chokolade

Valgfri pulverfarve

Smelt 200 g. hvid chokolade i mikroovnen. Giv den 30 sek ad gangen og rør rundt. Efterhånden som chokoladen er ved at smelte, skal den have færre sekunder pr. gang. Ved hvid chokolade skal temperaturen ligge mellem 28 og 31 grader. Kom pulverfarve i, til du har opnået, det ønskede resultat. Kom chokoladen i en lille applikationsflaske og tegn nu fødder, næb og hanekam på bagepapir. Lav vinger af runde klatter, du kører en let finger hen over, så chokoladen trækkes ud. Derefter lægges de i en buet form.

LÆS OGSÅ: Emil og familien sætter sejl: Verden venter

Overtræk

1 kg. hvid chokolade

Smelt chokoladen i mikroovn. Start med ét til halvandet min. Rør rundt og giv den 5-10 sek. Temperaturen skal være 28- 31 grader. Dyp flødebollen i chokoladen. Stil den på en rist. Pyntning: Efter et par minutter kan du dekorere påskekyllingen. Start med at stikke fødderne ind forneden, dernæst øjne (kan købes i Dr. Öetker), så næb og hanekam og til sidst vinger.

LÆS OGSÅ: Efter boykot af Janni og Karsten Ree: Wafande er i chok

Dette er en redigeret version fra et tidligere år.