Hård kamp om forældreskab: 'Sommerdrømme'-par får god nyhed

I dag er Kaspar og Lambang Arianto samt deres to børn registreret som to familier, men det bliver forhåbenligt anderledes i fremtiden.

Kaspar og Lambang Arianto, som tidligere vandt boligprogrammet 'Sommerdrømme' på TV 2, afslørede i starten af maj, at de udvider familien igen gennem surrogacy i udlandet.

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ: Poul Erik og Regila i store problemer

Selvom parret glæder sig enormt meget til familieforøgelsen, har rejsen også budt på sine bekymringer.

Dansk familielovgivning anerkender nemlig ikke på nuværende tidspunkt, at et barn kan have to fædre som forældre. Man kan kun registrere én far, så den anden vil stå uden nogle juridiske rettigheder over for barnet.

LÆS OGSÅ: Fie Laursens drøm er gået i vasken

En skridt i den rigtige retning

Dog ser fremtiden lys ud for parret.

- Vi ryster og fatter det ikke: Er vores kamp ved at lykkes? Kan vi snart blive én familie?, skriver parret blandt andet, da de modtog den gode nyhed i går.

LÆS OGSÅ: Fik diagnose efter 'Korpset': Nu er Mathilde Beuschau startet på medicin

En ekspertgruppe, som regeringen har nedsat, har fremlagt flere forskellige løsninger i forhold til registrering af forældreskab for familier skabt gennem surrogataftaler i udlandet.

- Alle løsningerne har én ting til fælles: Børn født ved hjælp af surrogacy i udlandet skal have ret til begge deres forældre. Uagtet køn, skriver parret på Instagram og uddyber:

- Hvis det her lykkes, skal vi ikke længere søge om tvivlsom stedbarnsadoption af vores egne børn flere år efter fødslen. Vi kan begge få ret til barsel og tryghed. Vi kan tage vores børn med til lægen uden bekymringer for, om “den rigtige far er med.” Det er så lavpraktisk og så menneskeligt vigtigt på én og samme tid.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne' vender tilbage: Her er datoen

Parret er allerede fædre til tvillingerne Java og Atlas. Kaspar er registreret som far til Java, og Lambang er registreret som far til Atlas, hvilket vil sige at familien Arianto er registreret som to familier bestående af en enlig far og ét barn hver. Java og Atlas kan ikke registreres som søskende.

Se hele opslaget fra Instagram herunder.