Elvira Pitzners udsigter: Kan ende i fængsel

Der er en række fordele for Elvira Pitzners sag, selvom strafferammen for utroskab er et til tre års fængsel i Dubai

Selvom utroskab ikke møder velvilje i Danmark, er det ikke strafbart i modsætning til lovgivningen i De Forenede Arabiske Emirater, hvor utroskab kan ende med fængselstraf.

LÆS OGSÅ: Efter stress og chikane: Onkel Reje vender tilbage på tv

Dette kan med andre ord også være en realitet for tv-personligheden Elvira Pitzners skæbne.

I løbet af weekenden kom det frem, at Elvira Piztner i lørdags blev løsladt fra et fængsel i Dubai efter at have tilbragt et døgn i varetægtsfængsling, hvilket Ekstra Bladet rapporterede om, hvormed hendes pas også blev beslaglagt, så hun ikke kunne forlade Dubai.

LÆS OGSÅ: Kvinde i spidsen: Sådan blev Ellen Hillingsøs rolle til i 'Oxen'

Årsagen til Elviras varetægtsfængsling stammer fra en anmeldelse om utroskab fra hendes eksmand, Milad Saadati. Han giftede sig med Elvira Pitzner i 2021, og de boede sammen i Dubai, indtil forholdet gik i stykker for et par måneder siden. Anmeldelsen blev indgivet til det danske politi, det tyske og politiet i Dubai, som Milad tidligere her forklaret til HER&NU/Realityportalen.

Advokaten, Thomas Friis Nielsen, der driver et advokatfirma i emiratet, påpeger dog overfor TV 2, at der er en række fordele for Elvira Pitzners sag, da der skal være konkrete beviser for utroskab fremfor mundtlige anklager om det.

- Det skal kunne bevises – gerne med et vidne – at hun er i et fysisk forhold med en anden, altså har et seksuelt forhold. Et kys er ikke nok. Det er heller ikke nok, hvis man er kæreste med en anden. I Dubai har man i princippet ikke sex, når man bare er kærester. Hernede skal man være gift, før man har sex, forklarer advokaten til mediet.

LÆS OGSÅ: Elvira Pitzner bag tremmer: Anholdt i Dubai

Ekskæresten har således mulighed for at indlede en retssag, såfremt parret ikke formelt er blevet skilt. Thomas Friis Nielsen understreger dog, at domstolene i ørkenstaten udviser forsigtighed omkring at idømme fængselsstraffe til udlændinge.

LÆS OGSÅ: Zilas afslører: Klar til 'Paradise Hotel'

Men hvis en udenlandsk person skulle blive dømt for utroskab, strækker strafferammen sig fra ét til tre års fængsel. Ikke desto mindre er forbuddet mod utroskab primært pålagt landets egne indbyggere.