Kvinde i spidsen: Sådan blev Ellen Hillingsøs rolle til i 'Oxen'

Det var en bevidst beslutning at ændre PET-chefens køn i tv-serien 'Oxen' på TV 2.

I øjeblikket kan man følge skuespiller Ellen Hillingsø i rollen som den determineret PET-chef, Frigg Mossmann, i tv-serien 'Oxen' på TV 2.

LÆS OGSÅ: Caroline fandt sin mor i 'Sporløs': Sådan går det dem i dag

For fans, der har læst forfatter Jens Henrik Jensens 'Oxen'-bogserie før tv-serien, vil det være kendt, at PET-chefen i bøgerne oprindeligt var en mand ved navn Axel Mossmann.

Peter Thorsboe & Mai Brostrøm.
Peter Thorsboe & Mai Brostrøm.

Ifølge forfatterparret og de tredobbelte EMMY-vindere, Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der står bag tv-serien på TV 2, var det en bevidst beslutning at ændre karakterens køn i tv-serien.

LÆS OGSÅ: Aldrig set før: 25 år med 'Robinson' skriver historie

- Det var noget med dynamikken, fordi der er stor forskel på, når du læser, og når du ser noget visuelt. Karakteren Margrethe står jo ligesom i midten og har meget med Niels Oxen og Axel Mossman i bøgerne. Vi får mere på spil ved at bryde dynamikken, så det var meget bevidst, fortæller Mai Brostrøm til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Stor babylykke: Anders Lund Madsen snart far til otte

She is on a mission

Pressemøde på "Oxen", TV 2Jacob LohmannEllen Hillingsø
Pressemøde på "Oxen", TV 2Jacob LohmannEllen Hillingsø

Det var også en passioneret Ellen Hillingsø, der fortalte HER&NU, at det var sjovt at spille rollen som Frigg Mossmann, da karakteren vender op og ned på kønsrollerne i tv-serien.

LÆS OGSÅ: DR-vært lettet: Taknemmelig for hjælpen

- Det er en afmålt dame (Karakteren Frigg Mossmann, red.), der har blikket på bolden. Det der har været klogt at gøre, det er, at nu vælger vi ikke en mand, men en kvinde. Nu laver i et rent bord, hvor det her er vores bud på den rolle. Man prøver ikke at undskylde, næ nej, det er sådan her hun er, siger Ellen Hillingsø til HER&NU og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Beier-familien ramt af sorg

- Det er en magtfuld kvinde - she is on a mission. Det er en determineret person, som ikke giver noget ved dørene og holder kortene tæt ind til kroppen. Det var sjovt at spille hemmelighedsfuld.

Tv-serien 'Oxen' kan streames på TV 2 Play lige HER.