Ærlige Lars Ranthe: Mine forældre var slet ikke sådan

Lars Ranthes barndomshjem var altid fyldt med kærlighed og opbakning.

Skuespiller Lars Ranthe er tilbage i rollen som gårdejer Jørgen Windfeld i sæson to af tv-serien 'Carmen Curlers' på DR, der tager udgangspunkt i 1965.

LÆS OGSÅ: Mathias Hjort om nyt 'Paradise Hotel': Svært at sige nej

Og i den nye sæson ulmer også en konflikt og konfrontation mellem Jørgen og sønnen Svend Windfeld, fordi Svend ikke ønsker at overtage gården efter Jørgen, men hellere vil forfølge drømmen om at blive rockstjerne.

Da HER&NU møder Lars Ranthe til pressemødet på 'Carmen Curlers' i København til en snak om sin karakter i tv-serien, fremhæver Lars dog særligt, at hans forældre bakkede ham op i tidernes morgen, og da han begyndte sin karriere som skuespiller.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie efter konkurser: Coacher virksomhedsledelse

- Jeg har altid fået støtte. Jeg kommer selv fra en familie fra arbejderklassen, hvor mine forældre ikke havde nogle ambitioner om, at jeg skulle få en større uddannelse, end de havde fået. Min far var typograf, og min mor var porcelænsmaler, fortæller han indledningsvis og fortsætter:

- Men de begge havde noget kunstnerisk i sig. Min far malede også billeder. Jeg tror, de begge i virkeligheden ville have lavet noget inden for kunst og skuespil. Jeg har aldrig haft en fornemmelse, at de tænkte: ’Nu skal du også til at komme i gang.’ Efter gymnasiet tog jeg til Alperne og stod på ski i mange år, og det var faktisk, da jeg først var 23 år, at jeg kom i gang og kom ind på skuespillerskole. I de der dannelsesår, der kan jeg ikke huske, at de sagde, at jeg skulle i gang med noget.

LÆS OGSÅ: Jørgen Skouboe gik sine egne veje: Fik aldrig en uddannelse

Begrænset verdenssyn

Videre fortæller Lars Ranthe også, at karakteren 'Jørgen' ikke frastøder ham som sådan, men at Jørgen er fra en tid, hvor man ikke bare kunne forvente at være fri.

LÆS OGSÅ: Molly Egelind har det ikke fra fremmede: En flok dårligere tabere

- Set i bagklogskabens lys er Jørgen mere begrænset med sit verdenssyn end hans kone og søn. Han kommer fra generationen, der har oplevet 1910’erne, hvor man ikke bare kunne forvente at være fri, men hvor man derimod skulle knokle. Det med at passe en gård, var en kæmpe ting, som man også skulle føre videre – det var ens 'bread and butter' (Levebrød, red.), der gør, at man kunne overleve i denne her verden.

Den nye sæson af 'Carmen Curlers' kan ses kl. 20.00 på DR og DRTV lige HER. Og hele interviewet med Lars Ranthe kan ses øverst i artiklen.

Lars Ranthe
Lars Ranthe