Balladen om kolonihaven
Balladen om kolonihaven

Tv-hold mistænkt for at tage parti

Det var ikke nemt for tv-holdet at komme tæt på konflikten.

Denne sommer har især ét tv-program været på alles læber. Med fire afsnit af 'Balladen om kolonihaven' har TV 2 formået at nå ind i rigtig mange danske stuer og få os til at sidde helt ude på kanten af sofaen i bare spænding. For ville de unge eller gamle tage magten?

LÆS OGSÅ: 'Love-Island'-Ida dater ekskæresten: Vi har aldrig sluppet kontakten

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Janni fortæller om Karstens demens.

Tirsdag rullede det sidste afsnit så over skærmen, og spændingen blev udløst. Men det viser sig, at det ikke kun er den ballade, der foregår foran kameraet, og som vi har set på tv, der var under optagelserne.

LÆS OGSÅ: Jeanette Ottesen viser hemmelig kæreste frem

Selve optagelserne førte nemlig en del mistro med sig. Det afslører Gitte Sønderby, der er journalist og tilrettelægger hos det det aarhusianske produktionsselskab Kompagniet, der står bag programmet, i et interview med TV 2.

For da de begyndte arbejdet med programserien i foråret 2022 med at gå rundt til alle de 172 kolonihaveejere, opdagede de hurtigt, at den ældre generation troede, at det var den nye bestyrelse, der havde ansat tv-holdet til at formidle deres sag. Alligevel fik tv-holdet en fod indenfor med rullende kameraer.

LÆS OGSÅ: CHOK: Realitypar går hver til sit

- Den store historie handlede om et generationsoprør, men det hele kom også hurtigt til at handle om, om man var for eller imod den nye bestyrelse. Derfor opstod uenighederne og konflikterne ofte omkring bestyrelsen, som havde givet os lov til at følge dem. Og derfor var vi der, når det udviklede sig, fortæller Gitte Sønderby til TV 2.

LÆS OGSÅ: 'Alene sammen'-par jubler: Venter første barn

Kommer der en sæson 2?

Med blot fire afsnit og en serie, der slutter med, at Finn melder sin afgang som formand, og alligevel er fortsat, som HER&NU kunne fortælle forleden, er der i den grad lagt i kakkelovnen til en sæson to. Men det er endnu usikkert, om den kommer.

- Vi kan godt mærke, at der er rigtig mange, der gerne vil have en sæson to. Og vi sidder da også lige nu og taler om det. Skal vi det? Kan vi det? Er der mere i historien? Så svaret er lige nu, at vi er helt uafklarede på, hvad der sker med det, lyder det fra Gitte Sønderby til TV 2.