Fun facts om 20 sæsoner af ’Vild med dans’

'Vild med dans' sæson 20 har i dag premiere.

I dag er det 20. gang 'Vild med dans' løber over skærmen. Der er sket meget i årenes løb og mange fun facts værd at nævne.

LÆS OGSÅ: WHAT: Micki Cheng tilbage i 'Vild med dans'

1. I alt har 208 nydansere modigt indtaget dansegulvet i ’Vild med dans’ gennem tiden, og 38 professionelle dansere har medvirket i ’Vild med dans’.

2. Første sæson af ’Vild med dans’ (2005) blev sendt om lørdagen og var kortere end de efterfølgende, da man var usikker på programmets succes. 1,3 millioner seere så finalen i første sæson, og TV 2 bestilte straks en anden sæson. Her blev finalen set af 1,9 millioner seere, og VMD-finalen blev det mest sete fredagsunderholdning i 10 år.

3. Budgettet var ikke stort til sæson 1. Derfor købte man blandt andet en masse børnelamper fra Ikea som studielys, der endte med at pynte i studiet de første mange sæsoner.

4. I de første sæsoner af ’Vild med dans’ lejede og lånte man kjoler til programmet, da budgetterne var små, og der var kun én kostumier og en assistent, der stod for at klæde de medvirkende på. I dag danner systuen arbejdsplads for omkring ti skræddere, der hver sæson syer op mod 100 kjoler - både nye og tidligere anvendte kjoler. Christina Ramlau har stået i spidsen for systuen i alle tyve sæsoner.

LÆS OGSÅ: 'Ups, vi er voksne'-Jeff i smertehelvede: Bundet til kørestol

5. Omdansen blev først introduceret midt i sæson 5 - indtil da røg det par, der samlet set havde den laveste score direkte ud af programmet uden en ekstra chance.

6. Foruden at være dommer var Jens Werner konsulent på de første sæsoner. Her hjalp han produktionen med alt fra, hvilket underlag man skulle danse på, til hvor hurtig musikken skulle være i en vals. Udover Jens Werner har Anne Laxholm været dommer i ’Vild med dans’ siden allerførste sæson og i alle tyve sæsoner. I år bliver Jens Werner dog kun gæstedommer.

7. Silas Holst og Jakob Fauerby var i 2019 det første ’Vild med dans’-vinderpar af samme køn i verden.

8. Freja Kirk og Claudia Rex var i 2021 det første kvindelige dansepar i den danske ’Vild med dans’-historie.

9. Titelmelodien til ’Vild med dans’ er en latinamerikansk versionering af Danseorkestrets ’Regndans’.

10. I 20 sæsoner har 10 værter været en del af programmet som enten vært, gæstevært, webvært eller trin for trin vært. De ti værter i 'Vild med dans' gennem årene er Andrea Elisabeth Rudolph, Peter Hansen, Claus Elming, Christiane Lorentzen, Christiane Schaumburg-Müller, Sarah Grünewald, Martin Johannes Larsen, Lisbeth Østergaard, Cecilie Hother og Sara Maria Franch-Mærkedahl.

I aftenens 'Vild med dans' danser 10 nye par, og igen i år vil Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen styre slagets gang som sæsonens værter.

LÆS OGSÅ: CHOK: Hilda Heick på skadestuen efter styrt