Tynget af frygten: Vi holder ikke i hånd på gaden

Vi er nået langt i Danmark, men vi er ikke helt i mål.

Martin Storgaard og Lucas Lohmann kendt fra 'Nybyggerne' lever sammen hånd i hånd, men det er ikke altid, det ses udadtil. De er i hvert fald meget opmærksomme på, hvilke signaler de sender på offentlig gade.

I denne uge fejres mangfoldigheden på gader og stræder, og det har i den forbindelse fået Martin til at sætte lidt ord på det at være en LGBT+ personer i Danmark.

LÆS OGSÅ: Vanvittig bryllupskage: Flere ‘Bagedyst’-stjerner samlet til fest

- Vi er nået rigtig langt med rettigheder for homoseksuelle og transkønnet i Danmark, men der er stadig lang vej til målet. Lucas og jeg har aldrig selv været udsat for hverken diskrimination eller hatecrime - men måske er vi alligevel tynget af frygten, skriver Martin i et opslag på Instagram og tilføjer:

- Vi holder eksempelvis ikke i hånd på gaden, og et kærligt kys i det offentlige rum holdes til et minimum og aldrig uden at kigge os over skulderen - noget andre par tager forgivet.

LÆS OGSÅ: Melvin Kakooza: Genforenet med morfar

Derfor er det ifølge Martin vigtigt med Pride-uge, hvor der sættes fokus på mangfoldigheden.

- Desværre oplever flere LGBT+ personer i Danmark dagligt at blive udsat for vold og trusler, bare fordi de er lige nøjagtig, som de er. Det er trist, og netop derfor er det så enormt vigtigt at bakke op om den gode sag, som Priden er. En kamp for større forståelse, accept og ligestilling, skriver Martin.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Her er Irina Olsens nye tv-program

På lørdag den 20. august er der stor parade i København fra kl. 13.00-17.30 med afgang fra Frederiksberg rådhusplads, og her skal Martin med.

- Jeg er så pavestolt af at bo i et land, hvor forskelligheder - i videst udstrækning - bliver accepteret, og jeg glæder mig sådan til at gå med i paraden på lørdag for at fejre retten til at være lige præcis den, man er, slutter Martin.

Martin og Lucas blev forlovede i marts 2022. Lucas friede på den café, hvor parret mødte hinanden tilbage i 2014, hvor de begge arbejdede på den samme café på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Kristian Bech tilbage på tv: Jeg anede det ikke selv