Kia åbner op: Derfor mistede jeg kørekortet

Kia fortalte aldrig hvorfor, politiet fandt det nødvendigt at inddrage hendes kørekort dengang. Men nu giver hun den fulde historie.

Efter den tidligere realitybabe Kia Sødergreen blev tvangsindlagt i december 2018, blev politiet opmærksom på, at hun havde kørekort. Derfra fratog de hende førerretten og gjorde hendes kørekort ugyldigt - og Kia blev endda meldt eftersøgt af politiet, fordi hun ikke nåede at indlevere sit kørekort indenfor fristen.

LÆS OGSÅ: De bedste citater fra ‘De unge mødre’ vol. 3

Dengang ønskede Kia dog ikke forklare, hvorfor politiet fandt det nødvendigt at inddrage hendes kørekort. Men nu hvor Kia har åbnet op omkring sine diagnoser, så er hun klar til at fortælle den fulde historie bag episoden.

- Kørekortet er inddraget på grund af de hallucinationer jeg får, når jeg kører. Der kan pludseligt sidde en passager ved min side, eller stå en blå mand midt ude på kørebanen. Jeg kan lugte brand, og se bilen stå i flammer. Det er så skræmmende at se noget, der ikke findes i virkeligheden, forklarer Kia i sin nye selvbiografi ’Bag facaden’.

LÆS OGSÅ: Massiv kritik af klinikken, der laver nye ansigter til realitystjernerne

Har stadig bilen

Dengang sagen rullede, forklarede Kia, at hun var meget uforstående overfor, at politiet kunne fratage hende førerretten uden at advare hende først.

– Jeg kunne aldrig finde på at køre bil, hvis det er uansvarligt. Jeg har aldrig fået hverken en fartbøde eller parkeringsbøde, og jeg kører altid lovligt, forsikrede hun dengang.

Kia kæmpede da også sin sag og fik forlænget tidsfristen til at indhente en ny lægeerklæring. Men både embedslægen og Kias egen psykiater vurderede, at det ikke var forsvarligt at lade hende køre bil, og efter flere måneders kamp for sit kørekort, måtte Kia til sidst give tabt.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa i stor sorg efter tragisk ulykke 

Hun overvejede derfor at skille sig af med sin bil dengang, men faktisk har hun den stadig den dag i dag.

- Jeg ejer stadig en lille rød Ford Ka. Jeg savner virkelig at køre selv, og ikke være afhængig af andre for at komme frem og tilbage, forklarer Kia i bogen.

Herunder kan du se Kias opslag, da det blev afgjort, hun ikke ville få lov at beholde førerretten

LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester, vi boller bare