'Årgang 20' par jubler: Godt nyt for sønnen

Louie har fået en diagnose, og det gør mange ting nemmere for 'Årgang 20'-parret.

Det var en lettelse for Maria og Daniel fra 'Årgang 20', da sønnen Louie blev diagnosticeret med infantil autisme, fordi de nu har fået nogle redskaber og noget hjælp til, hvordan de kan håndtere og hjælpe med hans udfordringer. I denne uge var de til et netværksmøde omkring Louie, og her var alle enige om, at Louie skal i en specialinstitution, og det er noget, der vækker glæde i det lille hjem.

LÆS OGSÅ: Remee afslører: Det er slut

- De er ved at sætte det igang nu, vi ved ikke, hvor han skal gå henne endnu, da de skal finde det sted der passer til Louie. Men vi ved heldigvis, at der er flere special institutioner i vores kommune, så vi håber, de kan finde en her, så vi ikke skal langt! Vi kender desværre ikke ventetiden, men håber den ikke er for lang, da det er meget hårdt for Louie, at være i en normal vuggestue. Heldigvis får han støtte fra 1. februar, og indtil han får plads i en special institution, fortæller Maria.

En af de ting, der gjorde Maria og Daniel opmærksomme på, at deres søn er anderledes, er hans manglende sprog og kontakt til andre børn. Men den del har de nu fået noget klarhed over, hvordan de skal håndtere.

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter operation: Frygter, det er kræft

- Når Louie kommer i nogle rammer, hvor han kan rumme noget socialt, så kommer sproget, for man lærer sprog gennem det sociale. Så derfor skal vi slet ikke have talepædagog eller noget på, men fordi han ikke kan rumme at være nede i vuggestuen med så mange børn, så skal man slet ikke fokusere på det, men vente på han kommer et sted hen, hvor han kan rumme det - kan rumme at lære sprog, fortæller Maria

Det er ambivalent

Parret har nu fuld fokus på Louie, og Maria stoppede sidste år sin uddannelse for at kunne tilgodese Louies behov, så han ikke skulle være mange timer i institution, når han ikke kan rumme de andre børn. Hele vejen igennem har man kunnet følge parrets rejse på Instagram, og den åbenhed har været god for parret.

LÆS OGSÅ: Gravid Fie afslører: Jeg stod i mit værste mareridt

- Det er meget ambivalent, for han er sød og dejlig, man kan ikke se det på ham, men så er der så også bagsiden af det, hvor han er vågen 4 timer om natten, og går og skriger eller drejer om sig selv og ikke kan finde ud af at lege en leg, fortæller Daniel, og Maria supplerer:

- Det er også svært ikke at sammenligne, for jeg har arbejdet i en vuggestue i mange år, og jeg ved, hvad børn skal kunne. Det der med hele tiden at se, hvorfor kan en der er halvt Louies alder snakke, hvorfor kan han forstå sin mor. Høre alle de andre børn råbe på deres mor, høre de andre børn sige "Det er Louies mor", men Louie siger aldrig mor.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-par tilbage på skærmen

Maria og Daniel øver sig på ikke at sammenligne og er bevidste omkring, at der er nogle ting, som Louie vil kunne senere, men det skal nok komme. Og én ting er parret enige om: Louie er helt perfekt!

Se hele interviewet med Daniel og Maria øverst i artiklen, og følg familien i den nye sæson af 'Årgang 20', som bliver sendt på TV 2 hver tirsdag.

 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Maria Brask Mainz (@mariamainz)