'Årgang 20'-par har fået svar: Det fejler sønnen

Nu er der endelig nyt for den lille familie, som har gået i uvished i over et år.

I lang tid har Maria Mainz og Daniel Brask-Andersen fra 'Årgang 20' befundet sig i en venteposition i forhold til deres søn. De har både været bekymrede for hans medfødte sygdom, hydronefrose, og for hans hørelse, men nu har de altså endelig fået nogle svar efter en undersøgelse på Skejby Sygehus.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-babe lettet efter corona-smitte

- Opdatering fra Skejby. Louie har hydronefrose, hvilket betyder at der står væske op ved nyrebækkenet. Der er et snævert stykke i urinlederen, som gør, at afløbet fra nyren til blæren er ekstra langsomt - hvilket vil sige, at urinen står i “kø” for at komme ned. Derudover er der mistanke om, at hans urin løber tilbage og op i urinlederen, når han har fyldt blære. Børne- og urinvejeskirurgen skal sikre sig, hvor det præcise problem er henne, skriver Maria på Instagram og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Realitypar sønderknust: 1-årig datter død i tragisk ulykke

- Dette skal vi gøre ved endnu en indkaldelse til Skejby via en undersøgelse over 3 dage. Louie skal der have sat et kateter op, hvor der vil blive taget røntgenbilleder, idet han tisser, så de kan tjekke, om det er tilbageløb af urin, eller om det er en forsnævring. Hvis det er tilbageløbet, der er problemet, får han lavet en operation der hedder defluks, hvor han i narkose får sprøjtet et stof ind under slimhinden i urinlederen, som ligesom laver en lille bakke derinde, som forhindrer urinen i at løbe den forkerte vej. Hvis det er forsnævringen, der er problemet, så fjerner de den eller udvider området med en ballon.

LÆS OGSÅ: Ikke vist på tv: Panik i ‘Løvens Hule’

Parret har gennem hele forløbet delt åbent ud i både 'Årgang 20' og på Instagram, hvilket de får stor ros for blandt Marias følgere. Nu er de glade for, at der endelig sker noget og bliver taget hånd om sønnens sygdom, men det er hårdt for den lille familie, at Louie skal igennem alt det, skriver hun på Instagram.

Louie var blot tre uger gammel, da lægerne fandt ud af, at han lider af nyresygdommen hydronefrose. Louies sygdom betyder, at hans ene nyreleder er for tyk, og derfor endte hans urin tilbage ved nyren, hvilket førte til en bakteriespredning rundt i hans blod.

Derfor startede lille Louie livet med at få både en urinvejsinfektion, nyrebækkenbetændelse og meningitis. Heldigvis blev han helbredt uden mén, men han lider altså stadig af nyresygdommen, og nu skal der gøres noget ved den.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise Hotel’-vært afslører massivt utroskab

 

 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Maria Mainz (@mariamainz)