'X Factor'-Elivia om kønsskifte: Derfor har jeg stadig skæg

Nu forklarer Elivia, hvornår og hvorfor hun valgte at skifte køn.

Med sine brede skuldre, dybe stemme, fyldigt skæg og en flad brystkasse trådte 31-årige Elivia Luna Bruus og ekskæresten Julie, 34, ind foran dommerne i 'X Factor'.

LÆS OGSÅ: 10 ting du ikke vidste om Simon Kvamm

Kun navnet og pronomenerne indikerede, at Elivia har gennemgået en transition fra mand til kvinde. For Elivia havde hendes kønsskifte nemlig ikke så meget med det ydre at gøre.

- Jeg bliver tit spurgt om, hvorfor jeg har et skæg, når jeg gerne vil opfattes som kvinde - og mit svar er egentligt simpelt: For mig handler det om, hvad der er indeni. Jeg bliver hverken mere eller mindre en kvinde af at have et skæg, og jeg kan godt lide mit ansigt med skæg, forklarer Elivia og fortsætter:

- For mig handler det mere om, hvordan jeg bliver opfattet af samfundet og i mine sociale omgangskredse.

LÆS OGSÅ: Stiller særligt krav: Sådan kommer man på team 'Kvamm'

Rejsen fra mand til kvinde

Det er cirka to år siden, at Elivia indså, at hun ikke er ciskønnet, og for et år siden tog hun valget om transition. I dag identificerer hun sig som transfeminin, og hun ser mest sig selv som non-binær eller kvinde. På papiret er hun kvinde og har et "pigenavn". Det har dog været en lang proces at nå hertil.

- For cirka fem år siden begyndte jeg at klæde mig lidt mere feminint, men jeg tænkte dengang, at jeg bare var lidt rebelsk og godt kunne lide at udfordre samfundet og kønsstereotyperne, forklarer Elivia og fortsætter:

- Men med årene har jeg været igennem en del selvrealisering, og jeg er nået frem til i dag, at jeg har det bedre, når jeg bliver adresseret, opfattet og opfatter mig selv mere som en kvinde end en mand.

LÆS OGSÅ: Janni Ree har fået nok: Løgn på løgn

Elivia Luna Bruus fik sammen med veninden og ekskæresten Julie tre ja'er af dommerne, og derfor kan man med stor sandsynlighed glæde sig til at se mere til parret.

LÆS OGSÅ: Efter 'Løvens Hule': Deler stor nyhed