TV 2-deltager afslører: 20 år med spiseforstyrrelser

Lambang har kæmpet med sygdommen i 20 år.

Lambang Arianto blev kendt som den store humørbombe i TV 2-programmet 'Sommerdrømme', hvor han sammen med sin mand, Kaspar, og parrets tvillinger vandt programmet og et sommerhus.

LÆS OGSÅ: Nu er 'Årgang 20' tilbage: Her er premieredatoen

Siden har både Lambang og Kaspar medvirket i andre programmer. De har blandt andet haft deres helt egen julekalender, og så har Lambang været børnevært. Derudover er Lambang børnelæge og er hver dag med til at gøre en forskel for andre.

Nu er Lambang klar til at gøre en forskel for sig selv. I et opslag på Instagram deler han ærligt ud af en mangeårig hemmelighed.

- 20 år med spiseforstyrrelser. Nu skal det være slut, indleder Lambang opslaget.

- Jeg vil gerne starte det nye år med at tale om noget af det sværeste i mit liv: Mine spiseforstyrrelser. Min bulimi og binge eating (overspisning red.). Mine allernærmeste har kendt til min skyggeside i flere år. Nu er det tid til at sige det højt, så jeg kan slippe følelsen af at bære rundt på den tungeste hemmelighed og i stedet starte det store og svære arbejde, der venter i forsøget på at komme et bedre og sundere sted hen, forklarer Lambang.

LÆS OGSÅ: Stiller særligt krav: Sådan kommer man på team 'Kvamm'

Gør det usynlige synligt

Lambang har haft svært ved at sige det højt tidligere, da han er bange for, om folk vil se skævt til ham som læge og far.

- Det er noget, jeg må arbejde med, for jeg håber og tror på, at de bange anelser ikke bliver til virkelighed. At folk i stedet vil støtte og forstå mig. Jeg er en god ægtemand og god far til mine børn. Børnelæge, PhD, børnetv-vært, sjov, viser overskud, har 100 timer til projekter i døgnet og er på eventyr. Mange ser mig som glade og energiske Lambang, og ham er jeg stadig. Ægte. Men jeg gemmer også på noget usynligt, skriver Lambang.

LÆS OGSÅ: Det drømmer de kendte om i 2023

Lambang fylder i år 40, og han mener derfor, at tiden er inde til at hjælpe sig selv, men han håber med opslaget og ærligheden, at han også kan hjælpe andre, der står i samme udfordringer.

- At sige det højt er mit første skridt. Jeg håber, at I vil støtte mig på min rejse, der nu for alvor begynder i forsøget på at gøre mit usynlige synligt. At komme et bedre og sundere sted hen. Med alt hvad jeg er, slutter Lambang.

SE VIDEOEN: Realityfyr overrasker kæresten med vildt frieri