Sådan gik Prins Christians start på Herlufsholm

Den kommende kongeørn er fløjet fra reden og skal nu stå på egne ben uden mor og far ved sin side.

Med et kæmpe smil og begge hænder solidt placeret i bukselommerne, nærmest strålede prins Christian af glæde og selvtillid på sin første dag på Herlufsholm.

LÆS OGSÅ: CHOK! Ny sæson ‘Paradise’ droppes

Hans mor, kronprinsesse Mary, knugede sig ind til ham og så ud som om, hun helst ville have ham hjem igen. Ved hans konfirmation i maj talte hun rørt om ”den lille mand, der er blevet en kæmpestor ung mand”, og det kunne gentages, da hun og kronprins Frederik i tirsdags afleverede ham på kostskolen. Prins Christian tårnede over sin far og mor, der nærmest var ved at revne af stolthed over, at deres snart 16-årige søn har valgt at stå på egne ben.

Artiklen fortsætter under billedet, hvor man kan se Christian, Frederik og Mary foran Herlufsholm.

LÆS OGSÅ: ‘Fede forhold’-Ditte: Kampen for en baby kostede forholdet

Dagen begyndte med, at Christian blev skrevet ind og fik udleveret sin mørkeblå skoleuniform. Herefter skulle han og de 107 andre nye elever finde sig til rette på deres hummer, der er det rum, hvor de kan tilbringe deres fritid og læse lektier.

Efter en udendørs frokost på Grønne Plads var der et velkomstmøde, hvor en masse praktiske informationer blev gennemgået. Om aftenen var der middag i spisesalene ved såkaldt ”gammelt bord”. Ifølge skolen betyder det, at maden serveres for eleverne som i gamle dage. Middagen indledes med, at alle står bag stolen, mens en af kammeraterne beder bordbøn. Måltidet afsluttes ligeledes med en bøn, inden bordet hæves, som det hedder.

LÆS OGSÅ: Philine vil have parrets hus tilbage: Han kan bare smutte

Onsdag var det så første skoledag og inden første time var der morgensang i kirken. Først havde 3. g'erne dog råbt deres traditionelle ”godmorgen Heis!” til rektor, der bød velkommen. Heis hører ligesom lal, vyrd, blaver, skygning, speber, pager, dipel og mange andre udtryk til den nye ordliste, som prins Christian skal lære for at begå sig på den gamle kostskole.