Rikke Gøransson har sin sidste sæson alene som vært i den kommende sæson 17, der har premiere tirsdag d. 13. april (Foto: Viafree/Janus Nielsen)
Rikke Gøransson har sin sidste sæson alene som vært i den kommende sæson 17, der har premiere tirsdag d. 13. april (Foto: Viafree/Janus Nielsen)

Rikke G. afslører 'Paradise'-løn

Rikke Gøransson afslører, hvordan hun blev vært på 'Paradise Hotel', og hvad hun blev betalt.

I det nyeste afsnit af Christian Fuhlendorffs podcast-serie 'Hva Så?!' er det 'Paradise Hotel'-værten Rikke Gøransson, som går en tur med den folkekære komiker, og her lærer man i den grad værtinden bedre at kende.

Hun fortæller blandt andet om sin barndom, hvorfor hun er blevet psykoterapeut, om at bo sammen med sin eks i fem måneder, efter man har slået op, og om jobbet som vært på 'Paradise Hotel', som hun har haft igennem 15 sæsoner. Faktisk var Rikke kun 19 år gammel, da hun blev ringet op og inviteret til casting, fortæller hun i podcasten.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde melder klar: Skal være med i danseprogram

Det hele startede med, at hun selv var med i 'Paradise Hotel', hvor hun blev smidt hjem efter to dage, fordi hun havde snydt og var blevet kærester hjemmefra med en af de andre deltagere. Rikke er dog taknemmelig for sin deltagelse, for kort efter blev hun ringet op og tilbudt at være med i 'Robinson Ekspeditionen', som hun vandt. Men da hun kom hjem, ringede telefonen igen.

- Der var jeg 19, og så ringer de igen fra Mastiff, og jeg siger "Hvad nu, hvad vil I?" - "Vi vil gerne høre, om du vil til casting som vært på 'Paradise'". Så er jeg sådan, jamen jeg skal ikke noget i morgen, så det kan jeg godt. Så jeg gik til en reel casting. Og så en grå mandag, hvor jeg sad ude på Ravnsborggade, hvor jeg var telefonsælger i Byaid commercial fundraising, får jeg en opringning fra den daværende chef ude på MTG, om jeg lige kunne komme ud til en frokost, for de ville gerne snakke med mig om, hvordan det var gået til den her casting, fortæller Rikke og fortsætter:

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Se Linses kæreste

- Og så tænkte jeg, det var da lidt fishy at få en afmelding på en casting, så jeg gik lidt med sommerfugle i maven, for det tror man jo ikke på, når man er 19. Men jeg hopper så i en taxa og kommer ud, og så tilbyder de mig fandeme jobbet, og så skal jeg altså rejse tre uger efter, fordi Ibi var blevet gravid. Og så havde jeg tre uger som 19-årig til at blive 'Paradise Hotel'-vært. Seriøst, jeg tog ud på mit job bagefter i en taxa og sagde "Chef, jeg siger op, jeg er blevet tv-vært", og så var han sådan. Det er da løgn, og jeg sagde "Nej, det er rigtigt nok, jeg siger op, vi ses ikke mere".

Forhandlede lønnen

Det var ifølge Rikke Gøransson den vildeste dag i hele hendes liv. Men selvom hun kun var 19 år, så gik hun ikke med til TV3s første tilbud, afslører hun.

- Jeg forhandlede faktisk, og det er jeg sådan lidt stolt af. Jeg gik ind lille mig - og nu kan jeg fortælle, hvad min startløn var, for den var sgu ikke særlig høj. De tilbød mig 24.000 for at blive tv-vært, og så sagde jeg, det er okay, I mener udbetalt, ikke? Og så grinede de af mig og sagde nej, vi skal jo lige prøve dig af som vært. Så sagde jeg, jeg kan gå med til 30.000. Det er da fjollet, lyder det fra værten, som nok tjener noget mere den dag i dag.

LÆS OGSÅ: Vinder af ‘Sommerdrømme’: Afsløret af børnene

Selvom hun har lavet programmet i 15 år, så er hun slet ikke træt af det endnu, afslører hun overfor Christian Fuhlendorff, da han spørger hende, om det ikke er blevet kedeligt. Men hun nyder den erfaring, hun har fået i rollen som vært og sit store kendskab til programmet. Det har dog ikke altid været sådan.

- Der var lige et par sæsoner, hvor de begyndte at caste meget pæne mennesker med meget filter, der var meget opmærksomme på sig selv, og hvordan de fremstod. Det blev lidt kedeligt. Når du stiller et spørgsmål, og så får du et ja eller et nej, selvom du ikke har stillet et ja-nej-spørgsmål. Hvis de ikke tør sige hinanden imod, så kommer der altid til at være en leder, og så bliver det sådan en lemmingeflok, der ikke tør sige lederen imod. Det er der ikke meget dynamik i, fastslår hun.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson melder ud om ny fyr

Jeg er hele maskinen

Til gengæld gør Rikke Gøranssons erfaring også, at hun har meget nemmere ved værtsrollen end for 15 år siden, og hun er heller ikke i tvivl om, hvorfor hun nu er flere penge værd nu, end da hun blev tilbudt 24.000.

- Jeg forstår matrixen, og jeg forstår formatet, når jeg bare kender historierne. Jeg kan ligesom være hele maskinen, uden der skal være 12 mennesker, der fortæller mig, du må ikke sige det her, og det ville være fedt, hvis du sagde det her, fortæller hun og indrømmer, at hun også kan begå fejl.

LÆS OGSÅ: Fyret paradiso: Jeg vil SKIDE på samfundet

- Tre gange er det sket, at jeg har sagt et forkert navn. Det er ikke fedt, altså du har ti navne, du skal kunne. Come on!

Værten er ikke selv en del af produktionsholdet i den forstand, at hun sidder og ser alt det igennem, som deltagerne laver, men hun læser dagligt en log, hvor de mest spændende ting er skrevet ned, og ud fra det går hun altså direkte på uden et manus og agerer vært, som hun har gjort gennem 15 sæsoner.

Hør hele podcasten med Rikke Gøransson og Christian Fuhlendorff her: Podcast (christianfuhlendorff.dk).

LÆS OGSÅ: WHAT! Fyrer Katerina Pitzner sin datter?