Opsang til 'X Factor'-dommer

Lad amatørerne græde, og lad talentet fucking være stolt. Den bemærkning fik Oh Land og Solveig med fra Blachman i fredagens 'X Factor'. Nu svarer Solveig igen.

Da 15-årige Solveig Møller Lindelof havde været på scenen fredag aften, fik hun flotte ord fra alle tre dommere.

- Det er så inspirerende. Du lægger hovedet tilbage, og hvad henter du? Hvad tænker du? Hvor er du henne? Og man sidder og tænker på, hvor man selv er henne. Du kommer ikke i farezonen i aften. Sådan er det bare, 100 procent. Du har gjort det her godt, det har i sgu. Det er en svær kamp at komme ud og komme videre, lød det fra Blachman.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Martin Jensen havde datteren med i 'X Factor'

Han sluttede dog sin vurdering af med skarp kritik, men det var ikke med henblik på Solveigs performance.

- Jeg forstår ikke, at i tillader, at du sidder og tuder i det lille indslag inden, for det er slet ikke nødvendigt, i behøver slet ikke falde derned. Lad være med at ryge ned i sådan noget der, for du er kunstner. Du går ind med den værdighed, du står med der, og du forfører os på et helt andet niveau, udtalte han i 'X Factor'.

Herefter måtte Lise afbryde ved at slå fast, at det er en helt anden diskussion.

Solveig lod sig ikke mærke af Thomas Blachmans kommentarer.

LÆS OGSÅ: Åbner op om forholdet til Blachman

- Jeg tænkte ikke så meget over det, han sagde. Jeg tænker mere, at jeg bliver da tit mega usikker, og jeg bliver da også ked af det og bange og alle mulige ting. Så at han siger, det er amatører, der græder, det synes jeg bare er underligt. Jeg tænker mere, at det er dem, der har noget på spil, der græder. For man bliver jo bange for at miste det, fortæller Solveig efterfølgende.

Hun tilføjer:

- Så jeg tænkte ikke så meget over, hvad Blachman sagde. Jeg er i hvert fald ikke enig med ham.

LÆS OGSÅ: KÆMPE CHOK: The Kubrix ude af ‘X Factor’

Ville klippe det fra

Solveig sang 'Give You More' af Mekdes i fredagens liveshow. Hun har spillet trompet siden hun var 6 år, men de sidste år har hun ikke dyrket det så meget - heldigvis gik det godt med at have instrumentet med på scenen.  Foto: Lasse Lagoni
Solveig sang 'Give You More' af Mekdes i fredagens liveshow. Hun har spillet trompet siden hun var 6 år, men de sidste år har hun ikke dyrket det så meget - heldigvis gik det godt med at have instrumentet med på scenen.  Foto: Lasse Lagoni

Oh Land påpegede hurtigt, at der bestemt ikke var tale nogle tårer, der skulle skabe medlidenhed. Det var slet ikke et ønske fra Solveigs side, at de tårer skulle med i introen.

- Det var bestemt ikke krokodilletårer. Jeg sad og sagde til kameramændene: "Kan i ikke please klippe det her fra eller lade være med at filme det", fortæller Solveig.

Oh Lands unge solist havde været en tur i farezonen den forrige fredag, men denne gang gik hun altså direkte videre.

LÆS OGSÅ: UHH! Romance i ‘X Factor’

- Det var fantastisk, jeg var så lykkelig. Det kom helt vildt bag på mig, jeg havde regnet med at stå i farezonen, fordi jeg stod der sidst. Men det var det fedeste at stå på scenen. Man arbejder hele ugen på de to minutter, og jeg var så bange for at noget ville gå galt med den trompet, siger hun om sin optræden.

Alligevel var det ikke kun gode følelser og lettelse, hun stod med efter showet.

-  Jeg havde set både Lucca og The Kubrix i finalen, og jeg var 100 procent sikker på, at de ville gå direkte videre. Men ligegyldigt hvem, der ryger ud, er det forfærdeligt. Både for programmet, men også backstage, fordi vi er så tætte alle sammen.

LÆS OGSÅ: Nikoline og Simon åbner op om forholdet