Mathilde Caffey advarer 'X Factor'-deltagerne

Hele vejen til finalen elskede Mathilde livet som stjerne i 'X Factor'. I dag sidder hun ved kassen i Netto, og hverdagen har ramt hende hårdt. Det fortæller hun gerne åbent om.

Mathilde Caffey ved, hvordan det kan føles, når 'X Factor' stopper.

Hun var sidste år i hænderne på Blachmans dygtige team, og i finalen optrådte hun med Christopher. Så det er klart, det føles lidt tomt, når virkeligheden pludselig er en helt anden.

- Så sidder man bare ved kassen i Netto. Så kan man godt blive lidt nedtrykt og vil gerne ud og lave musik, men det er bare lidt svært, når der er corona, fortæller 16-årige Mathilde, der opnåede en andenplads i 'X Factor'.

LÆS OGSÅ: Helt nyt look: Kan du kende Jackie Navarro?

Hun bor i Aalestup i Nordjylland, hvor hun har droppet ud af 10. klasse for at arbejde. Efter sommerferien flytter hun til Aalborg for at uddanne sig til frisør. Men frisøruddannelsen vil altid være plan b.

Selvfølgelig er alle, der enten lever af eller drømmer om at leve af musik, udfordret af corona, lige som mange unge også har været et svært år igennem og stadig mærker konsekvenserne.

Men Mathilde tror, at 'X Factor' i hendes tilfælde også spiller en rolle.

- Det vil jeg også gerne sige til de nye, der er i gang med 'X Factor' nu. De skal virkelig forberede sig på et psykisk nederlag efter. Man er så hypet, og man er så meget i spotlight, men lige så snart det slukker, så er du jo egentlig bare dig selv, siger hun.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy i hast på hospitalet

Derfra er det benhårdt arbejde.

- Det er op til det dig selv, om du vil blive ved med cirkusset, eller om du vil sidde i Netto. Det har for mig været et nederlag, men det har også gjort mig stærkere. Jeg siger ikke, 'X Factor' er usundt. For mange er det også rigtig godt at prøve.

Mathilde Caffey og Christopher i 'X Factor'-finalen. (Foto: Janus Nielsen.)
Mathilde Caffey og Christopher i 'X Factor'-finalen. (Foto: Janus Nielsen.)

Får hjælp fra familie og psykolog

Drømmen om at lave musik er stadig den største, og Mathilde har også nogle fremtidige møder med folk i musikbranchen.

- Jeg skal bare lige have styr på mig selv først. Som så mange andre unge mennesker, bliver man jo stresset, og jeg har været i en depressiv periode og har haft lidt angst, fortæller hun.

Derfor er hun lige nu i et udredningsforløb med psykologhjælp og samtaler med sin læge for at finde ud af, om hun kunne lide af angst eller en depression. Også familien er en kæmpe støtte og hjælp.

- Men musikken er med til at få mig til at hele. Jeg har nogle gode ting at se frem til, og det lysner virkelig op, når man føler sig deprimeret.

Mathilde Caffey, Emil Wismann og Alma Agger. Foto: Janus Nielsen
Mathilde Caffey, Emil Wismann og Alma Agger. Foto: Janus Nielsen

Forholdet til Blachman

Mathilde har ikke haft kontakt med Thomas Blachman siden, og det accepterer hun, da han jo kun var hendes mentor, så længe 'X Factor' stod på.

- Turen slutter jo for alle, men jeg blev da skuffet til at begynde med. Han lovede lidt mere, end hvad han kunne holde i forhold til, at vi gerne måtte ringe til ham. Jeg prøvede at ringe lidt efter 'X Factor', hvor han ikke tog telefonen. Så prøvede jeg at sende en sms, og så var der ikke noget respons, så tænkte jeg, at det var det.

LÆS OGSÅ: Simone og Philips søn har det ikke godt: Vi har brug for hjælp

På samme måde forsøgte hun også uden held at række ud til Christopher, som ifølge Mathilde også havde lovet at ville hjælpe hende.

- Det er sådan her, musikverdenen er. Den er lidt barsk, siger hun, men hun vil alligevel ikke give op.

- Min drøm er at komme ud med mine budskaber gennem min musik. Den største drøm er at nå ud til hele verden. Jeg elsker musik, det er det, der heler mig.

LÆS OGSÅ: Amalies vilde vægttab: Sådan tabte jeg mig