Ida og Mads afslører forretningshemmelighed efter 'Nybygger'-sejr

Ida og Mads er sprunget ud som selvstændige, og de rykker firmaet med til Randers.

Da Emil Thorup udråbte Ida og Mads til vindere af 'Nybyggerne' sæson fem, måtte seerne vente lidt på den vilde jubel. Parret sad stille og troede ikke helt på det, mens konfetti regnede ned over dem. At sejren var en realitet, var først så småt ved at gå op for dem, da vi mødte dem i deres præmie-hus efter finalen.

LÆS OGSÅ: Efter finalen i 'Nybyggerne': Lourdes dropper jobbet

- Vi har ikke selv troet på, at vi vandt. Og det havde vi egentlig fundet ro i, da vi sad deroppe, så det var bare endnu mere en overraskelse, fortæller Ida, som håber, folk har stemt på dem, fordi de godt kan lide det, Ida og Mads har lavet. Mads har dog et andet bud på, hvorfor de vandt:

- Jeg tror også, det har noget at gøre med, at vi startede meget uprøvede, og gennem de ni programmer har vi udviklet os, både håndværksmæssigt og i det der med at være på tv. Så måske har folk kunnet se og føle den der udvikling, vi i hvert fald selv har følt.

LÆS OGSÅ: Ida og Mads vinder ‘Nybyggerne’: Det er surrealistisk

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre, Emil Thorup fortælle, hvorfor han er skrækkelig at bo sammen med:

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-Stine og Kenneth taler ud om graviditet og chokerende exit

Blev selvstændige på grund af 'Nybyggerne'

Nu skal de finde ud af en masse praktiske ting omkring både det nye hus, men også deres ejerlejlighed i København, som de skal af med, når de skal flytte til Randers. Karrieremæssigt er det dog ikke noget problem at rive teltpælene op, for Ida og Mads tager hele teltet med. De har nemlig netop startet deres egen virksomhed sammen.

- Det kører faktisk allerede. Vi har valgt ikke at være alt for proaktive med det her i 'Nybyggerne', for vi ville ikke blande det sammen, men vi har startet virksomhed, og der er startet hjemmeside op og det hele, afslører Mads, og Ida uddyber:

LÆS OGSÅ: Stressede ‘Nybyggerne’-deltagere: Efter fem år er det slut

- Det er med udgangspunkt i 'Nybyggerne', hvor jeg lavede de her plakater, og vi kunne bare mærke, at der var en kæmpe efterspørgsel især omkring det her med at finde en plakat i den rigtige farve. Så vi har lavet en webshop, hvor man kan købe plakaterne i helt vildt mange farveversioner, så man kan få lige det, der passer ind. Det er mine designs, og Mads står for alt det administrative, og på den måde supplerer vi bare hinanden helt vildt godt.

Webshoppen forhandler primært print med udgangspunkt i alt, parret har lavet i 'Nybyggerne. Og ligesom parrets 'Nybyggerhus', så er webshoppen med navnet taisho.dk også inspireret af Japan.

LÆS OGSÅ: Sif måtte takke nej til andet tv-program for at deltage i 'Nybyggerne'

- Taisho er et japansk ord, der betyder kontrast. Det er lidt med udgangspunkt i vores liv, og hvad vi står for, for vi er jo vidt forskellige udseendesmæssigt, men også kulturelt er der jo mange ting, der klasher, og det er måske noget af det, der bliver afspejlet i Idas illustrationer. For eksempel er geishaen en meget finkulturel japansk dame, som spiser en hotdog, som nok er det mindst elegante, man kan komme i tanke om. Så det er lidt det der sammenspil mellem Japan og Danmark.

Ida og Mads har planer om at arbejde på virksomheden fra kontoret i det gule hus, og selvom flytningen nu bliver en realitet på grund af 'Nybyggerne', så er de ikke i tvivl om, at den ville være kommet før eller siden alligevel. Sejren i programmet blev bare et skub i ryggen, og det første parret sagde til deres familier efterfølgende var: "Nu kommer vi hjem".

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-Sif og Mathias har i to år forsøgt at få børn: Vil gerne bryde tabuet