Fra skilsmisse til 'Sommerdrømme': For børnenes skyld

Louise og Nikolaj håber at kunne være til inspiration for andre skilsmissepar.

Det tidligere ægtepar Louise Læssøe, 41, og Nicolaj Holte, 48, er lige nu aktuelle i det populære boligprogram på TV 2 'Sommerdrømme'.

Det var Louise, der fik idéen om at tilmelde sig sammen med sin eksmand.

- Jeg ved, han er god til håndværk, og jeg ved, jeg kan indrette, så hvis jeg skulle gøre det med nogen, skulle det være med Nicolaj, fortæller Louise til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Deltagere afslører hemmelige regler i 'Sommerdrømme'

Parrets historie går 21 år tilbage, hvor de mødtes til en fælles fest. Siden har de fået børnene Emma og Nynne, der i dag er henholdsvis 18 og 15 år, men som 35 % af alle danske ægteskaber, endte foholdet i en skilsmisse for seks år siden.

- Det begyndte at gå ned ad bakke, og der kom nogle irritationsskænderier om forbrug, penge og forventninger til den anden, fortæller Nicolaj.

LÆS OGSÅ: 'Landmand søger kærlighed'-par taler ud om fremtidsplaner

Siden parret blev skilt, har de sluppet forventningerne til hinanden og dermed skænderierne, og de er glade for, at de som ekser formår at bygge et sommerhus sammen - også for børnenes skyld.

- Vi har haft et sindssygt godt forhold, siden vi blev skilt, og det har vi vores to døtre og takke for, fordi alt skal bare fungere for dem. Det skal ikke være deres skyld, vi er blevet skilt, fortæller Nicolaj.

LÆS OGSÅ: Remee og Mathilde afslører nye detaljer om krisen

Ifølge Louise og Nicolaj har pigerne været oppe og ringe over programmet.

- De er så glade for, at mor og far kan sammen. Det er fedt, at vi kan vise det ikke kun for dem, men for rigtig mange, fortæller Nicolaj.

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-deltagere har båret på stor hemmelighed

Selvom det er den perfekte skilsmisse, som Louise kalder det, så vil parret dog ikke bruge sommerhuset sammen, hvis de vinder.

- Selvfølgelig kan der være højtid eller fødselsdag for pigerne, der bringer os sammen dernede, men det er ikke meningen, vi skal derned på ferie sammen, forklarer Nicolaj, og Louise er enig.

LÆS OGSÅ: WHAT: Umut vil fri til kæresten