Ankerstjernes mareridt: Jeg mistede modet

Der skal ellers meget til, men fredagens 'Five Chair Challenge' var en grum omgang for Ankerstjerne.

Ved de to første 'Five Chair Challenge' i 'X Factor' oplevede Blachman og Oh Land høje standarder i kategorierne de unge og +23. Men da grupperne skulle findes i fredags, var niveauet dalet drastisk. Kategoribestyrer Lars Ankerstjerne kom i så store vanskeligheder med at få besat de fem stole, at han valgte at fjerne to stole for at kunne konstruere to nye grupper af dem, der allerede var stemt ud fra de andre kategorier.

LÆS OGSÅ: SE HER: Tidligere 'X Factor'-stjerne til nervepirrende audition

– Man ser et lys i de her mennesker. Kan vi sammen lave noget fedt … Og så udebliver det, så det blev en smule op ad bakke, erkender Lars Ankerstjerne, der havde haft sine grupper til workshop forinden, men det han havde set her, udeblev, da det blev alvor.

– Der var mange af de lys, der blev slukket, fortsætter ’X Factor’-dommeren, der trods en ”svær” fødsel har bevaret optimismen.

– Jeg mistede modet, men jeg har fået lov til at konstruere nogle nye små mirakler, så nu er jeg tilbage i spillet.

LÆS OGSÅ: Realitybabes langer ud efter 'X Factor'-dommer: Vi kan ikke lide ham

Ankerstjerne mener, at grupperne er vanskeligere at arbejde med, fordi der er flere ”instrumenter” at tage højde for og få til at gå op i en højere enhed end hos solisterne. Gennem de seneste tolv ’X Factor’-sæsoner har der da også kun været tre vindere i gruppekategorien. To af dem var sammensatte af restmaterialet, nemlig ’Anthony Jasmin’ fra 2014 og ’Place on Earth’ fra 2018, mens søsterduen ’Embrace’ fra 2016 var naturligt opståede vindere.

Hvem de to nye grupper ender med at blive, kan du se i det næste afsnit.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde siger stop: Træt af at blive misbrugt