Stort tv-show hylder dronning Margrethe: Du kan komme med

Fredag den 12. januar fyrer DR og TV 2 op for et brag af et show til ære for dronning Margrethe.

Stéphanie Surrugue og Natasja Crone er værter, når DR og TV 2 går sammen om showet 'Danmarks dronning - den største tak', som sendes direkte på DR1 og TV 2 fra Kongens Nytorv i København fredag 12. januar klokken 19.30.

LÆS OGSÅ: Svimlende millionbeløb: Caroline Wazniacki sælger eksklusiv lejlighed

Der er fri adgang til eventet, som vil være fyldt med musikalske, kunstneriske og overraskende gaver fra danskerne og rigsfællesskabet til dronningen.

Få timer inden vi gik ind i 2024, annoncerede dronning Margrethe i sin nytårstale, at hun ville abdicere og overlade tronen til kronprins Frederik 14. januar - præcis 52 år efter, hun selv blev regent. Fejringen af Danmarks længst siddende monark er allerede godt i gang på både TV 2 og DR, og med 'Danmarks dronning - den største tak' er der lagt op til en højtidelig folkefest, hvor alle fra rigsfællesskabet får mulighed for at samles og vise, hvad dronningen har betydet for dem som et fælles samlingspunkt de seneste 52 år.

- Jeg tror, der gik et kollektivt chok gennem de danske stuer, da dronningen bekendtgjorde, at hun ville abdicere. Det var en nyhed, der kom bag på os alle, og det hele går pludselig så stærkt, så jeg tror, at mange danskere har et behov og ønske om at udtrykke deres respekt for dronningen. Det kan en aften som denne bidrage til, hvor vi kan skabe et fællesskab og opnå en samhørighed om, at dronningen har varetaget sit embede på fornemmeste vis, siger Natasja Crone i pressemeddelelsen fra DR.

LÆS OGSÅ: Her er planen for tronskiftet

Foruden dans og musik er tegneblokken til showet fyldt med sjove, rørende og overraskende indslag, og også Stéphanie Surrugue glæder sig over, at DR og TV 2 er sammen om begivenheden på Københavns største plads, Kongens Nytorv.

- Jeg tror, at vi er rigtig mange – både republikanere, royalister og dem midt i mellem – der har lyst til at takke dronningen for hendes halve århundrede i Danmarks tjeneste. Og selvfølgelig skal det være en stor, musikalsk og farverig tak, når vi har at gøre med en dronning, der selv har sagt: ”Jeg drømmer altid i farver. For fuldt drøn. Technicolour. Over det hele.” Det bliver en lys aften i vintermørket, og dét trænger vi vist allesammen til, siger Stéphanie Surrugue.

LÆS OGSÅ: Derfor er dronning Margrethe den sidste i verden

Som optakt til showet rykker DR ud med Aftenshowet og P4 og sender direkte mandag til fredag fra henholdsvis Marselisborg Slot, Gråsten Slot, Fredensborg Slot og Amalienborg Slot, inden der fredag fra klokken 16 sendes direkte fra Kongens Nytorv forud for showet klokken 19.30.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver han ikke kronet