Skarpe Christian: Med på AI-bølgen

Ung, skarp og AI-kyndig. Sådan kan Danmarks tronfølger beskrives.

Aftenens royale gallafejring er i sandhed ungdommens fest.

Og det gælder ikke kun gæstelisten men også prins Christians tilgang til teknologi.

LÆS OGSÅ: Røg i sparerunde: Ulla Terkelsen fyret

Christian afslører i DR-dokumentaren, 'Prins Christian - en kongelig rejse', at han også er hoppet med på teknologiens lynhurtige udvikling. Han bruger, som så mange andre unge, også AI chat-maskinen, Chat GBT.

- Hvis jeg skal vide, hvad der er sket under den kolde krig i det og det år, så er den god til at give mig en liste. Det er det, jeg bruger den til, fortæller Christian og uddyber, at AI næsten ikke er til at komme udenom i dag:

- Alle taler om det. Og jeg tror ikke, jeg kender en person, der ikke lige har været inde og snuse lidt til det og se: "uh, hvad kan det".

LÆS OGSÅ: Realitystjerne inviteret med til prins Christians fødselsdag

Ingen snyd

Kongeparrets ældste søn er dog stadig en retskaffen ung mand. Selvom han har muligheden lige ved fingerspidserne, så snyder han ikke med kunstig intelligens, når han laver opgaver.

- Jeg har ikke selv brugt det til at få hjælp med nogle opgaver i eksaminer, fordi det er jo imod skolens regler. Så jeg bruger det mere sådan til, hvis man lige skal have noget viden omkring et eller andet, fastslår han.

LÆS OGSÅ: Bryder tavsheden: Sådan skal Robert Hansen afsone

Prins Christian afslutter næste år 3.g på Ordrup Gymnassium, mens hans yngre søster, prinsesse Isabella, i sommer startede på Øregård Gymnasium.

LÆS OGSÅ: Nu afslører prins Christian sine fremtidsplaner