Prinsessen blev dybt berørt: Maries tårer

2.500 er døde siden epidemiens begyndelse - en information, der i den grad påvirker prinsesse Marie.

Det var en stærk oplevelse for prinsesse Marie igen at tænde et lys til minde om en af de mange, som har mistet livet på grund af HIV og AIDS.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner op: Sådan kom hendes mor på plejehjem

Det rørende syn med et tændt lys for de
danske ofre for HIV og AIDS. Over 2.500
er døde siden epidemiens begyndelse.
Det rørende syn med et tændt lys for de danske ofre for HIV og AIDS. Over 2.500 er døde siden epidemiens begyndelse.

Flere end 1.000 lys for de danske ofre var allerede tændt på Kultorvet, da hun ankom til arrangemetet på World AIDS Day. Som protektor for AIDS-Fondet har 47-årige Marie i mange år deltaget i lystændingen og ikke mindst den efterfølgende julekoncert i Trinitatis Kirke, hvor hun blev så rørt, at hun flere gange måtte tørre en lille tåre væk.

LÆS OGSÅ: Boris Hiort afslører: Er blevet skrottet

– Det er meget vigtigt for mig at være med og markere World AIDS Day og vise min støtte til mennesker, der lever med HIV, men også huske dem, der desværre er døde af AIDS. Det betyder meget, lød det stille fra prinsesse Marie, der var rejst hjem fra USA for at deltage i arrangementerne.

Der var blus på, da
Marie skulle tænde
lyset på Kultorvet.
Der var blus på, da Marie skulle tænde lyset på Kultorvet.

Sammen med prins Joachim, 54, og børnene grev Henrik, 14, og komtesse Athena, 11, vender hun dog om et par uger retur til Danmark for at holde juleferie. Juleaften skal de sammen med kronprinsfamilien fejre hos dronning Margerthe på Marselisborg i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Ny stjernespiller: Datter af kendt håndboldspiller

Prinsesse Marie blev da også spurgt om, hvilke forventninger hun har til aftenen, når hun for første gang i fire år skal holde jul med hele den kongelige familie. For udover nogle sammenkomster ved dronningens og prins Christians fødselsdage har de ikke set meget til hinanden, siden Henrik, Athena og deres ældre brødre, grev Felix, 21, og grev Nikolai, 24, mistede deres prinse- og prinsessetitler.

Det svarede Marie dog noget kryptisk på.

LÆS OGSÅ: SIDSTE NYT: Kronprinsesse Mary er rejst hjem til Australien

Prinsessen sammen med blandt
andre Positivgruppens formand,
Martin Carlsen,
og AIDS-Fondets
direktør, Lars Christian Østergreen.
Prinsessen sammen med blandt andre Positivgruppens formand, Martin Carlsen, og AIDS-Fondets direktør, Lars Christian Østergreen.

– Jeg glæder mig til en meget hyggelig jul i Danmark, sagde hun med et lille smil.