Harry og Meghan reagerer på Kates kræftsygdom

Hertugparret anede intet om hendes alvorlige sygdom.

Hverken prins Harry, 39, eller hans hustru Meghan, 42, anede, at prinsesse Kate er ramt af kræft, før de så den video, som det engelske kongehus fredag aften udsendte.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Kate: Jeg har kræft

Her fortalte prins Williams 42-årige hustru, hvordan hun efter en succesfuld operation i maveregionen fik at vide, der var fundet kræftceller.

Hun gennemgår derfor nu en præventiv behandling med kemoterapi.

LÆS OGSÅ: Vakte stor undren: Nu forklarer kong Frederik

– Vi håber på helse og helbredelse for Kate og familien, og vi håber, de er i stand til at gøre det privat og i fred, lød en officiel udtalelse fra hertugparret kort efter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Catherine, prinsessen af Wales, og William, prinsen af Wales med prins Harry, hertugen af Sussex, og Meghan, hertuginden af Sussex.
Catherine, prinsessen af Wales, og William, prinsen af Wales med prins Harry, hertugen af Sussex, og Meghan, hertuginden af Sussex.

Ifølge den engelske tv-station ITV's hofreporter, Chris Ship, var både Harry og Meghan fredag aften i kontakt med William og Kate.

Det er dog uklart, om de har talt i telefon, videokald eller blot udvekslet sms'er.

New York Post, der sædvanligvis er godt underrettet om hertugparret, skrev, at de ikke anede noget om Kates sygdom, før det blev meldt offentligt ud.

LÆS OGSÅ: Kongeparret råbt an af republikaner i Operaen

Harry har tidligere omtalt Kate som "den storesøster, han aldrig fik", men forholdet kølnedes til både William og Kate, efter han giftede sig med amerikanske Meghan.

Ifølge Daily Mail har Harry og Meghan ikke set Kate siden et arrangement i Windsor kort efter dronning Elizabeths død i september 2022.