Vakte stor undren: Nu forklarer kong Frederik

Kongen fik forud for tronskiftet en helt særlig gave fra sine børn.

Da kong Frederik ved tronskiftet søndag den 14. januar bar et såkaldt Shamballa-armbånd, satte det i den grad gang i spekulationerne grundet armbåndenes ofte spirituelle budskab.

På sin nye udstilling 'Frederik 10. – Konge af i morgen', som han og dronning Mary deltager i åbningen af på Amalienborgmuseet, tager han nu bladet fra munden.

LÆS OGSÅ: June Belli er død

Her lyder på et skilt ved siden af armbåndet, som er udstillet, at smykket er en personlig gave, kongen har fået af sine fire børn, kronprins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent.

- Fuld af forhåbninger og kærlighed. Armbåndet bærer Frederik 10. til proklamationen på balkonen på Christiansborg Slot. Neden for på Slotspladsen står de hyldende folkemasser. Ved hans side selve basen: Dronning Mary og deres fire børn, lyder det videre på skiltet.

Artiklen fortsætter under billedet

En personlig gave fra børnene. Armbåndet, som Frederik 10. bar ved proklamationen på balkonen på Christiansborg Slot. Armbåndet er en gave fra Kongeparrets fire børn i anledning af tronskiftet.
En personlig gave fra børnene. Armbåndet, som Frederik 10. bar ved proklamationen på balkonen på Christiansborg Slot. Armbåndet er en gave fra Kongeparrets fire børn i anledning af tronskiftet.

Udstillingen 'Frederik 10. – Konge af i morgen' kan opleves på Amalienborgmuseet til den 8. september, og denne vil - gennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd - tegne et portræt af Danmarks nye konge.

Heriblandt er den tunge bjælke, også kaldt Maren, som kongen skulle grave sig ind under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen, kongens første skoletaske, hans studenterhue og hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland.

LÆS OGSÅ: Statsrådsmiddag på Amalienborg: Kong Frederik og dronning Mary tog imod

Da kongeparret ankom til åbningen af udstillingen, var der da også særligt én ting, kongen så frem til et gensyn med.

- Jeg glæder mig til at gense min studenterhue efter 36 år, lød det med et smil fra kong Frederik.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kongeparret overværede åbningen af udstillingen 'Frederik 10.'