Første løb som konge: Nyt karosseri, samme motor

Kong Frederik sætter ord på dagens løb.

I dag er Royal Run blevet afviklet for sjette gang, og mens det er kong Frederik, der har stået i spidsen, siden han startede løbet i anledning af sin 50-års fødselsdag i 2018, så er i år alligevel en smule anderledes, end det plejer.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Dronning Margrethe følger familien i Royal Run

Det er nemlig første gang, han løber som konge. Derfor fik han da også spørgsmålet om, hvordan det var at bevæge sig gennem gaderne med den nye titel, kort efter han her til aften kom i mål på Amalienborg efter 10 kilometer i København.

- Ligesom at løbe som kronprins. Jeg har fået nyt karosseri, men motoren er den samme, lød det fra en forpustet konge, der pegede på sit hoved.

Med sig på den sidste rute var prins Vincent, der slog sin far med adskillige minutter. Men det var ikke noget, der generede Frederik. Tværtimod.

- Det er skønt at blive slået af sin yngre generation.

LÆS OGSÅ: Efter Dubai-drama: Nu takker familien af

Sønnen gjorde det fint

Også sønnen kronprins Christian har haft løbeskoene på i dag, da han var sendt alene ud på opgave for første gang og løb sammen med danskerne i Brønderslev. Det lød også til, at kongen var tilfreds med sønnens præstation.

- Jeg synes, han løftede den fint. Forbilledligt og forventligt fra min side.

Frederik har tidligere på dagen løbet i også Fredericia og Aarhus, og undervejs måtte han iføre sig et knæbind for at forebygge eventuelle skader. Knæet har nemlig drillet ham før. Alligevel var han ganske tilfreds med præstationen

- Det gik meget godt. Jeg havde en bedre dag i dag end i går. Tingene fungerede bedre i mit system. Det er en succes for mig, sagde han og satte flere ord på, hvordan dagen generelt har været:

- Jeg tænker tak for kaffe, og jeg er glad for, at jeg kom i mål på alle distancer.

LÆS OGSÅ: Elvira om fremtiden: Speltbollemor og gammeldags kernefamilie

Den 55-årige konge har altså fået en del kilometer i benene, og selvom han kom forpustet i mål, så var det ikke svært for ham at finde ordene. Her satte han da også ord på, hvordan han holder sig i så god form.

- Det er ligesom en cirkushest, der lugter savsmuld. Så kan man løfte meget på en god dag, lød det fra Frederik, der afsluttede med smilende at sætte ord på, hvordan han skal fejre dagens sejr:

- Masser af vand og noget pasta.

LÆS OGSÅ: Jackie Navarro bryder tavsheden efter bruddet: Det var en kamp hver dag